Direct door naar content
Wybe kan met prothese weer wadlopen afbeelding nieuwsbericht

Wybe kan met prothese weer wadlopen

03 februari 2022

Wybe Kloppenburg is al jaren gids op het wad. Hij kent elke zandbank op zijn duimpje en hij weet vooral wanneer het tij goed is voor dit wadlopen. Wybe doet dit ondanks een bovenbeenamputatie. Met behulp van Uniek Sporten Hulpmiddelen kreeg hij een nieuwe waterdichte prothese om zijn gidswerk op het wad weer uit te voeren.

Dat de prothese voor Wybe waterdicht moest zijn was een duidelijke voorwaarde toen hij een aanvraag deed bij Uniek Sporten Hulpmiddelen. Op het wad hou je namelijk geen droge voeten. En om het scharnier goed blijvend te laten werken moet zijn prothesebeen dus wel tegen een spatje en een stootje kunnen.

Mooie tocht over het wad

In december kon hij al zijn eerste tocht over het wad maken met zijn nieuwe been. Samen met een aantal andere gidsen van Wadloop Centum Frylan maakte hij gelijk een mooie tocht van tien kilometer naar de Engelsmanplaat. Zoals je op de foto hierboven kunt zien kwamen ze onderweg ook langs een aantal mosselbanken. En je ziet vooral een stralende Wybe, die blij is dat hij de zilte lucht van de Waddenzee weer kan opsnuiven tijdens een wadwandeling.

Ook een hulpmiddel nodig?

Wil jij nu ook een sport of activiteit beoefenen waar je een hulpmiddel voor nodig hebt? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij Uniek Sporten Hulpmiddelen. Wij helpen je graag met advies over het juiste sporthulpmiddel, de aanschaf en zelfs de financiering.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: