Direct door naar content
Chris en Lisa paralympische vlaggendragers!  afbeelding nieuwsbericht

Chris en Lisa paralympische vlaggendragers!

04 februari 2022

Vandaag worden in Beijing de Olympische Winterspelen 2022 geopend. Het is vandaag ook nog precies een maand tot de opening van de Paralympische Winterspelen. Onze ambassadeurs Lisa Bunschoten en Chris Vos zullen dan voor TeamNL de vlaggendragers zijn! De twee parasnowboarders voelen zich vereerd door de keuze van chef de mission Esther Vergeer.

Bij de vorige Winterspelen in Pyeongchang behaalde Chris zilver en Lisa zilver en brons. Ze behoren bij deze Spelen dan ook allebei tot de favorieten. Maar voor de keuze voor de vlaggendragers keek Esther Vergeer niet alleen naar die sportieve prestaties. Zij noemt het snowboardkoppel "persoonlijkheden die zich met heel hun hart inzetten voor de toekomst van de sport. Lisa en Chris zijn een voorbeeld voor de huidige en de toekomstige lichting.”

Knallen in Beijing!

In een reactie liet Lisa al weten heel erg uit te kijken naar de openingsceremonie. “Het voelt als een beloning en is een enorme eer dat we nu de Nederlandse vlag mogen dragen bij de start van de Paralympische Spelen. Zeker om dat samen met Chris te mogen doen is heel bijzonder." Bij Chris is hetzelfde enthousiasme te merken. "Het is heel cool om dit als twee snowboarders voor Nederland te kunnen doen. Het motiveert ons extra om straks te laten zien waar we met z’n tweeën, net als de andere paralympische sporters, keihard voor hebben gewerkt. We gaan knallen in Beijing."

Succeswens van Jetze en Fleur

Chris en Lisa kregen van twee andere ambassadeurs alvast een succeswens: Jetze Plat en Fleur Jong! Zij droegen bij de Zomerspelen in Tokio de vlag voor TeamNL:

Foto: NOC*NSF

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: