Direct door naar content
Met deze controller bedien je de PS5 met één hand! afbeelding nieuwsbericht

Met deze controller bedien je de PS5 met één hand!

09 februari 2022

Gamen wordt steeds toegankelijker voor iedereen met een beperking. De hardware is daar natuurlijk erg belangrijk bij. Aanpassingen om het gamen voor jou mogelijk te maken hoeven niet ingewikkeld te zijn. Dat laat de YouTuber Akaki Kuumeri zien, want hij ontwierp zelf een adapter om de PlayStation5 DualSense-controller met eéén hand kunt besturen. Handig toch!

Door het ontwerp van Akaki is het mogelijk om je PS5-controller in een handomdraai bruikbaar met één hand te maken. De adapter die hij met een 3D-printer heeft gemaakt, klik je namelijk zo op de gewone controller. Daarmee kun je de analoge joystick aan de linkerkant gebruiken door de hele controller over bijvoorbeeld je dij, knie of een tafel te bewegen.

Combinaties met één hand

Behalve de joystick heeft Akaki ook de ‘l2d2’ en ‘rd2d’-knoppen helemaal naar rechts verplaats door zijn ontwerp. Dat maakt het bijvoorbeeld bij schietspellen mogelijk om bepaalde combinaties met één hand te maken. Dat is natuurlijk een enorme uitkomst als je maar met één hand kunt gebruiken bij het gamen.

In deze video geeft Akaki een demonstratie van zijn controller:

Vind je deze oplossing interessant, maar is het voor jou nog niet passend om te kunnen gamen? Kijk dan op Uniek Esports naar meer hardware-aanpassingen en tips over gamen met een beperking.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: