Direct door naar content
Tattoo-verhalen van Invictus deelnemers afbeelding nieuwsbericht

Tattoo-verhalen van Invictus deelnemers

11 februari 2022

Achter een tattoo schuilt vaak een groot verhaal. Dat is zeker zo bij de deelnemers aan de Invictus Games. Dat zijn ex-militairen die tijdens hun werk fysiek of mentaal gewond zijn geraakt. In aanloop naar dit grote sportevenement in Den Haag van 16-22 april vertellen Invictus-atleten in een videoserie over de vaak traumatische verhalen achter hun tattoos.

Bij de Invictus Games gaat het om veel meer dan sportprestaties. Dit internationale sportevenement voor ex-militairen wil vooral de kracht van sport laten zien. Voor de deelnemers is het sporten namelijk een belangrijk onderdeel van hun herstel en revalidatie. Ze hebben ook een nieuw doel waar ze naar toe kunnen werken, en dat werkt motiverend!

Overwinnen

Bij de Invictus Games zijn de persoonlijke verhalen altijd belangrijk geweest. Met een nieuwe videoserie ‘Tattoo Talks’ vertellen de deelnemers daarover aan de hand van hun ‘sleeves’ en andere gedecoreerde lichaamsdelen. Dat zijn voor de ex-militairen nooit zomaar wat tekeningen op hun arm of rug.

Zo vertelt in de in de eerste aflevering Krystal van Dynter over de betekenis van de tekst ‘Veni, vedi, Vici’ die zij heeft laten tatoeëren. “Ik zag, ik kwam en ik overwon. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik die tekst en ik weet waar die tekst voor staat. Ik herinner me dat ik elke dag dingen moet overwinnen.”

Nieuwe missie

In 2007 maakte zij tijdens een missie in Afghanistan van dichtbij een aanslag mee, waarbij een collega om het leven kwam. Krystal kon door mentale klachten na die heftige gebeurtenis haar werk als militair niet meer uitvoeren en moest toen vervroegd terug naar Nederland. “Ik heb een missie gedaan in 2007, maar die heb ik niet afgemaakt. Mijn grootste doel is nu om met lotgenoten een missie te starten, zoals de Invictus Games, en die ook te eindigen.”

Bekijk de eerste aflevering van Tattoo Talks hier:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: