Direct door naar content
Niels Vink in nieuw seizoen JZMH afbeelding nieuwsbericht

Niels Vink in nieuw seizoen JZMH

15 februari 2022

In Je Zal Het Maar Hebben worden al heel wat jaren jongeren met een (chronische) beperking in beeld gebracht die alles uit hun leven halen. Vanavond start om 20.30 uur op NPO3 alweer het 21ste seizoen van dit BNNVARA-programma. In deze nieuwe serie ga je weer allerlei inspirerende verhalen horen. Ook het verhaal van rolstoeltennisser Niels Vink.

Het format van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ is in na al die tijd niet veranderd. In dit nieuwe seizoen ontmoet presentator Jurre Geluk weer zestien inspirerende, jonge mensen met een zeldzame ziekte of aandoening. De een is zo geboren, de ander heeft het later in zijn leven gekregen. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze proberen alles uit het leven te halen en jagen hun dromen na. Je ziet in elke aflevering hoe zij meedraaien in de maatschappij en waar ze daarbij tegenaan lopen.

Lol tijdens de opnames

Jurre Geluk zegt dat hij ook weer veel heeft geleerd van de jongeren die hij sprak. "Zelfs na twintig seizoenen komen er in dit seizoen ziektes en aandoeningen voorbij die ik nog niet eerder heb gezien; zoals Sikkelcelziekte. Een bloedziekte die alleen voorkomt bij mensen die roots hebben in landen waar Malaria heerst. Het was echt weer inspirerend om dit programma te maken. Het zijn stuk voor stuk mensen die het leven vol aangaan en er plezier uit halen. En dat laatste hebben we veel gehad tijdens de opnames."

De droom van Niels Vink

In een van de afleveringen gaat Jurre in gesprek met Niels Vink. Als iemand een goed voorbeeld is van het waarmaken van dromen ondanks een beperking dan is hij het wel. Niels vertelt in die aflevering hoe hij als kind besmet is geraakt met de meningokokkenbacterie. Dat veroorzaakte een ernstige bloedvergiftiging waardoor zijn onderbenen en vingers moesten worden geamputeerd. In rolstoeltennis vond hij al snel een nieuwe uitdaging. Zijn droom om paralympisch goud te halen, kwam bij zijn debuut op de Spelen al uit. Die plak laat hij natuurlijk aan Jurre zien en ze gaan ook samen de tennisbaan op.

Meer info over Je Zal Het Maar Hebben en de andere hoofdpersonages vind je hier

Foto: BNNVARA

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: