Direct door naar content
Uniek Sporten Uitleen in de Noordkop: probeer gratis een hulpmiddel op maat! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Uitleen in de Noordkop: probeer gratis een hulpmiddel op maat!

16 februari 2022

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij je? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen als je een fysieke beperking hebt? Uniek Sporten Uitleen kan daarbij helpen. Half februari 2022 sluiten de Noordkop-gemeenten zich aan bij deze landelijke uitleen.

Doel is de mogelijkheid bieden eerst eens een sporthulpmiddel uit te proberen voordat je overgaat tot de aanschaf ervan. Je leent de hulpmiddelen van minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past. Ook of het fysiek bij je past.

Meerdere keren uitproberen
Als je wil basketballen maar je kunt de bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is voor je. Kom je daar na twee maanden achter en wil je bijvoorbeeld gaan hockeyen met een andere rolstoel, dan is dat geen probleem bij de Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past.

Persoonlijk afgesteld
Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleen voor een sportrolstoel of handbike, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt via de uitleenservice advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. En wanneer nodig, dan leveren ze het product op jouw gewenste locatie af. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst.

Aanvragen bij gemeente
Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kun je vervolgens naar de gemeente voor de aanvraag van het juiste sporthulpmiddel voor jou. Dat doe je via het wijkteam van je gemeente.

Jessica Derks ambassadeur
Jessica Derks uit Westerland vindt het een prachtig initiatief en wil dolgraag als ambassadeur optreden. “Ik vroeg me al langer af waarom onze gemeente niet aangesloten was. Het is zo eeuwig zonde van het geld als je eerst een stoel aanschaft en erachter komt dat het toch niks voor je is. Dan belandt-ie in de schuur en kost het duizenden euro’s. Dus ik vind dit fantastisch. Ik heb mijn handbike via-via gekocht. Eerst mocht ik hem een tijdje lenen. Toen hij hem wilde verkopen heb ik hem overgenomen.”

Vijf verschillende hulpmiddelen
In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en running frame. De uitleen is gericht op de leeftijd vanaf ongeveer 16 jaar. Dit heeft te maken met de maatvoeringen van de voorzieningen in het assortiment. Iemand van 12 jaar die relatief lang is, kan ook gebruik maken van deze voorzieningen. De framerunners zijn er wel in kleinere maten.

Vanaf 15 februari 2022 is Uniek Sporten Uitleen voor in ieder geval twee jaar beschikbaar in de Noordkop. Meer weten of een hulpmiddel aanvragen? Kijk op Uniek Sporten Uitleen.

Of neem contact op met de regiocoördinator aangepast sporten Rina Blondeau

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: