Direct door naar content
Maak ook swings en flips met freerunning! afbeelding nieuwsbericht

Maak ook swings en flips met freerunning!

16 februari 2022

Ken jij de sport freerunning al? Bij deze gave sport die op straat is ontstaan maak je allerlei sprongen tegen muren en obstakels. Dit kun je zeker ook doen als je een beperking hebt. In Nederland worden steeds meer speciale freerunhallen ingericht en worden ook specifiek lessen opgezet om dit met een beperking te doen. Zo is sportcentrum Sport Fysiek in Sliedrecht met freerunlessen voor kinderen met een beperking gestart.

Freerunning en parkour worden vaak in één adem genoemd, want ze lijken ook op elkaar. Bij beide sporten is het zo dat je met tricks en gymnastische bewegingen, zoals flips en salto’s, over obstakels springt. Toch zit er een verschil in: bij Freerunning gaat het vooral om creativiteit, je eigen flow en je eigen tricks ontwikkelen; parkours is meer een wedstrijdvorm waarbij je zo snel mogelijk van punt a naar punt b moet.

Zachte landing

Voor je helemaal los kan gaan in dit ‘vrij rennen’ moet je allerlei basistechnieken leren. In een freerunhal kun je in een veilige omgeving salto’s en flips oefenen. Daar heb je behalve allerlei obstakels ook vaak een bak met schuimrubberen blokken voor een zachte landing. Dan kun je je sprongen zonder kleerscheuren blijven oefenen. Zo werk je ook aan je zelfvertrouwen!

Nieuwe lessen

In Sliedrecht is pas zo’n hal geopend bij Sportcentrum Sport Fysiek. Daar zijn ze ook begonnen met lessen voor kinderen met een beperking. Ook als je een normale les te druk vindt of dat je daar te veel prikkels krijgt, ben je welkom. Dan passen ze de les voor jou aan. Dit nieuwe aanbod wordt op vrijdag van 16.00 tot 17.00 georganiseerd. Ga voor meer informatie naar de website van Sport Fysiek.

Lijkt jou dit ook een leuke sport om te gaan doen? Kijk dan op deze pagina voor alle informatie of een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: