Direct door naar content
Esther Vergeer in pindakaas-reclame afbeelding nieuwsbericht

Esther Vergeer in pindakaas-reclame

21 februari 2022

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Rolstoeltennislegende Esther Vergeer bijvoorbeeld wel! Zij is nu als zesde sporter te zien in de nieuwe campagne van Calvé. Eerder waren al de verhalen van onder andere Pieter van den Hoogenband, Robin van Persie en Lieke Martens te zien, maar sporters met een beperking ontbraken nog in de serie. Esther Vergeer is blij dat met de commercial kinderen met een beperking ook een podium krijgen.

In de nieuwe commercial zien we een jonge Esther die behendig is in sport, onbevreesd klautert op het schoolplein en wint met armpje drukken in de klas - waarbij de nadruk ligt op wat ze allemaal kan. ‘Jij kan ook echt alles hè’, merkt haar vriendinnetje op. ‘Ik ben blij dat Calvé helpt om meer mensen met een beperking te laten zien’, zegt Vergeer. ‘Het is belangrijk dat we het ongewone gewoon helpen maken. Want alle kinderen zijn tot grootse dingen in staat.’

Rolmodellen

De reclame helpt in de ogen van Esther ook bij het vergroten van de zichtbaarheid van mensen met een beperking en daardoor ook in het creëren van rolmodellen. Daar ontbreekt het helaas nog vaak aan, en daar heeft zij zelf ook last van gehad. “Toen ik jong was en wilde sporten, waren er weinig topsporters met een beperking tegen wie ik op kon kijken. Terwijl succesverhalen zo veel kunnen doen om kinderen zich gezien te laten voelen én te motiveren. Daarmee krijgen ze de boodschap: álle kinderen kunnen dromen - of dat nu een droom in de sport, acteerwereld of heel ergens anders is.”

Bekijk de tv-spot hier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: