Direct door naar content
Sofia eerste Victoria Secret model met down afbeelding nieuwsbericht

Sofia eerste Victoria Secret model met down

22 februari 2022

Voor de 24-jarige Sofia Jirau uit Puerto Rico kwam deze week een grote droom uit: ze is als eerste model met het syndroom van Down te zien in een campagne van het bekende lingeriemerk Victoria’s Secret. Ze wil hiermee laten zien dat een beperking het waarmaken van dromen niet in de weg hoeft te zitten.

Sofia timmert al langer aan de weg als model. In 2020 stond ze al als model op de catwalk bij de New York Fashion Week. Daar liet ze aan het publiek al weten dat mensen de komende jaren vaker gaan zien en ze had ook een duidelijke boodschap: elke droom is mogelijk als je er maar in gelooft.

Grote droom

Nu twee jaar later kon ze al groot nieuws bekend maken: “Ik heb er lang over gedroomd en ik heb er hard voor gewerkt. Vandaag komt deze droom uit en kan ik eindelijk mijn grote geheim delen: ik ben het eerste Victoria's Secret-model met het syndroom van Down”, liet ze weten op Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Milou

Sofia is trouwens zeker niet het eerste model met Down. Eerder presenteerde Gucci al een campagne met een meisje met het syndroom van Down. En in Nederland hebben we Milou, die dankzij een oproepje op Instagram in 2019 hard aan een carrière als fotomodel werkt. Fotografe Inge Smulders las de wens van Milou om fotomodel te worden en dacht toen: waarom zou dat niet kunnen. De prachtige foto’s die zij van Milou maakte gingen toen gelijk viral en leverde veel mooie reacties op.

Ondertussen heeft zij ook al heel wat commerciële klussen op haar naam staan, laat ze op haar pagina weten. Daar deelt ze trouwens regelmatig mooie foto’s van haar shoots, kijk maar:

 

Bron: RTL Nieuws

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: