Direct door naar content
Inschrijving Special Olympics Twente geopend! afbeelding nieuwsbericht

Inschrijving Special Olympics Twente geopend!

23 februari 2022

Na twee uitgestelde edities kunnen de Special Olympics Nationale Spelen dit jaar eindelijk weer plaatsvinden. Dit grote feest voor sporters met een verstandelijke beperking vindt dit jaar plaats van 10 tot 12 juni in heel Twente. Het evenement komt dus al snel dichterbij en dat is te merken ook: de inschrijving is geopend en veertig deelnemers uit Twente zorgden afgelopen weekend in de Grolsch Veste voor een indrukwekkende aftrap.

Voorafgaand aan de Overijsselse derby FC Twente – Go Ahead Eagles zorgden veertig Special Olympics-sporters uit Twente voor een bijzonder moment. Zij mochten namelijk met Special Olympics vlaggen en een groot spandoek het heilige gras van de Grolsch Veste betreden. Daar waren de sporters natuurlijk ook best een beetje gespannen over.

Gaaf!

Eén van hen was Sanne Droste. Zij is nog maar net in Hengelo komen wonen, maar was altijd al fan van FC Twente. “Dat ik nu op het veld mag staan, vind ik zó gaaf.” Druk zwaaiend en met een grote glimlach liep zij met de andere gelukkigen zo het veld op.

Wil je zien hoe dat eruit zag? Bekijk dan deze mooie beelden:

Schrijf je nu in!

Een paar dagen voor deze aftrap, werd ook de inschrijving voor de Special Olympics Nationale Spelen geopend. Tijdens deze Spelen kun je aan maar liefst 25 sporttoernooien in 14 verschillende Twentse steden meedoen. Je kunt dan denken aan sporten als zwemmen, atletiek, wielrennen, zeilen, judo, korfbal en triatlon. Het belooft weer een mooi sportspektakel te worden, waar iedereen een winnaar is!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: