Direct door naar content
Doesburg sluit als zevende gemeente aan bij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Doesburg sluit als zevende gemeente aan bij Uniek Sporten

10 maart 2014

De gemeente Doesburg sluit als zevende regiogemeente aan bij Uniek Sporten. Daarmee wil ook deze gemeente meer mensen met een beperking structureel laten sporten. Uniek Sporten is het sportloket voor mensen met een beperking en ondersteund sportaanbieders bij aangepast sportaanbod. Zo worden vraag en aanbod letterlijk bij elkaar gebracht.

Mensen in de gemeente Doesburg met een beperking kunnen nu contact opnemen met Uniek Sporten met vragen over aangepast sporten. Voor meer informatie kan men terecht op www.unieksporten.nl. Op die manier weten mensen met een beperking direct wat er mogelijk is en waar ze kunnen sporten in de regio. Daarnaast wordt gekeken naar het opzetten van sportaanbod binnen de gemeente zelf.

In maart wordt er gestart met een onderzoek onder mensen met een beperking in de gemeente. Uit dit onderzoek zal blijken of de doelgroep actief is, waar dat eventueel is en waarom men eventueel niet deelneemt aan sport- en beweegactiviteiten. Tevens zal er aandacht zijn voor de drempels die mensen met een beperking ervaren om te gaan sporten of bewegen. Vanuit dit startpunt gaat Uniek Sporten in samenwerking met verschillende organisaties het aangepast sporten verder uitbreiden en versterken binnen de gemeente. Een beperking mag zeker geen belemmering zijn om een passend sportaanbod te vinden!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Het skatepark in met je rolstoel!

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×