Direct door naar content
Lokaal Sportakkoord Hilversum Inclusief sporten en bewegen afbeelding nieuwsbericht

Lokaal Sportakkoord Hilversum Inclusief sporten en bewegen

24 februari 2022

Een bijdrage vanuit het Lokaal Sportakkoord Hilversum maakt het mogelijk om het (S)Cool on Wheels project op 15 basisscholen in Hilversum uit te voeren. Dit is een dynamisch en leerzaam project waarbij basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 leren hoe het is om te leven en te sporten met een beperking. 

Groep 7/8 van de Wegwijzer heeft in december deelgenomen aan (S)Cool on Wheels en is positief over het project. Volgens de leerkracht hebben ze meer inzichten gekregen in hoe het leven is met een beperking en werd de clinic beoordeeld met een 10.

(S)Cool on Wheels   
(S)Cool on Wheels start met een theoriegedeelte van ongeveer 1,5 uur in de klas en heeft vervolgens een praktijkgedeelte van ongeveer 1,5 uur in de gymzaal. In het theoriegedeelte vertelt de ervaren docent, die zelf een beperking heeft, over ‘leven en sporten met een beperking’. Om het interactief te houden, kunnen de kinderen vragen stellen. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een beperking, waarbij de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Door (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld over mensen met een beperking. De docent vertelt uit eigen ervaring hoe het is om met een beperking te leven en leert de kinderen welke topprestaties mensen met een beperking leveren om deel te nemen aan het dagelijks leven.

Meer informatie?
Voor meer informatie over (S)Cool on Wheels, of neem contact op met regiocoördinator aangepast Sporten 't Gooi.  

Volg de Facebook of Instagram van Team Sportservice 't Gooi en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in de regio 't Gooi.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: