Direct door naar content
Gemeente Westervoort sluit aan bij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Gemeente Westervoort sluit aan bij Uniek Sporten

26 februari 2014

Meer mensen met een beperking structureel laten sporten, dat is wat de gemeente Westervoort graag wil. Sport en bewegen is namelijk gezond, je bouwt sociale contacten op en het is ook erg leuk om te doen! Daarom sluit de gemeente per 1 januari 2014 aan bij het sportservicepunt Uniek Sporten. Mensen in de gemeente Westervoort met een beperking kunnen nu contact opnemen met Uniek Sporten met vragen over aangepast sporten. Op die manier weten mensen met een beperking direct wat er mogelijk is en waar ze kunnen sporten. Op unieksporten.nl is het aanbod binnen de gemeente nu al te vinden. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke uitbreiding van het sportaanbod. Sportaanbieders vormen namelijk de basis van het aangepast sporten.

In januari en februari wordt er gestart met een onderzoek onder mensen met een beperking in de gemeente. Uit dit onderzoek zal blijken of de doelgroep actief is, waar dat eventueel is en waarom men eventueel niet deelneemt aan sport- en beweegactiviteiten. Tevens zal er aandacht zijn voor de drempels die mensen met een beperking ervaren om te gaan sporten of bewegen. Vanuit dit startpunt gaat Uniek Sporten in samenwerking met verschillende organisaties het aangepast sporten verder uitbreiden en versterken binnen de gemeente.

Zoals hierboven al beschreven, richt Uniek Sporten zich primair op de loketfunctie: mensen voorzien van een passend sportadvies enerzijds en verenigingsondersteuning anderzijds. Daarnaast bestaat Uniek Sporten uit dertien samenwerkende partijen. Het gaat hierbij om andere gemeenten in de regio, maar zeker ook om de samenwerking met het (speciaal)onderwijs, woongroepen, dagbesteding en revalidatie. In samenwerking met die partijen wordt de doelgroep letterlijk in beweging gebracht. De komende periode is het belangrijk om mensen met een beperking bekend te maken met het huidige sportaanbod en het nieuw op te starten aanbod. Een beperking mag zeker geen belemmering zijn om een passend sportaanbod te vinden!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×