Direct door naar content
Fleur Jong deed mee aan valide NK afbeelding nieuwsbericht

Fleur Jong deed mee aan valide NK

28 februari 2022

Voor Fleur Jong was het gisteren een historische dag. De paralympisch kampioene verspringen mocht bij het NK Indoor atletiek in Apeldoorn meedoen tussen de valide atleten. Ze strijdt hier al jaren voor en nu was het haar gelukt. Onze ambassadeur deed dan wel buiten mededinging mee, maar dat vond zij geen probleem. Ze wilde vooral laten zien dat sporters met en zonder beperking prima samen kunnen sporten.

Fleur probeert al drie jaar om als para-atlete bij het NK voor valide atleten mee te mogen doen. De afgelopen jaren werd ze steeds afgewezen omdat ze met haar niveau niet aan de kwalificatie-eis voldeed. Nu zij met haar persoonlijk record wel aan die limiet voldeed, deed ze in september vorig jaar opnieuw een aanvraag. De Atletiekunie stemde nu in om haar op het onderdeel verspringen mee te laten doen.

Eerste stap

Voor Fleur was dat een belangrijke eerste stap. Dat ze niet om de Nederlandse titel mee mocht doen, omdat de regels nu eenmaal zo zijn, vond ze geen probleem. “Als ik hier meedoe tussen de valide meiden dan kan ik laten zien dat je heel goed met en zonder handicap samen kan sporten. Net als dat je op het schoolplein samen moet kunnen spelen. Dat is voor mij persoonlijk het belangrijkste doel.”

Ambassadeur

Fleur is wat dat betreft echt een ambassadeur voor een inclusieve sport. Ze doet zelf ook veel om sporters met en zonder beperking te laten mixen. Dat heeft ze bijvoorbeeld ook gedaan met de oprichting van Building Bridges in 2020, waarmee ze een aantal talentvolle atleten zonder beperking bij haar Team Para Atletiek heeft betrokken. Onder leiding van trainer Guido Bonsen trainen ze samen en kunnen ze elkaar verder helpen en inspireren.

Wil je meer Fleur? Luister dan de podcast aflevering met haar terug.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: