Direct door naar content
Probeer rolstoelpadel bij een clinic tijdens het NK afbeelding nieuwsbericht

Probeer rolstoelpadel bij een clinic tijdens het NK

02 maart 2022

Padel is op het moment een razend populaire sport. Op steeds meer plekken in steden en bij verenigingen vind je padelbanen om deze racketsport te doen. Maar wist je dat je deze mix tussen tennis en squash ook heel goed in een rolstoel kunt doen? Om dat zelf te ervaren kun je op 9 maart een clinic in Zwolle meedoen.

Padel wordt gespeeld op een padelbaan van 10 bij 20 meter met hekwerk en glazen wanden. Dit glas mag je ook gebruiken om de bal tegenaan te laten stuiteren. Je speelt deze sport één tegen één of als dubbelduo. Doordat je op een kleiner veld speelt is padel ook erg geschikt om in een rolstoel te doen. De afstanden die je rollend moet afleggen zijn korter, maar je moet wel sneller reageren door de vele rally’s. Een leuke snelle sport dus! En het is ook nog een heel erg gezellig omdat je padel echt samen doet.

Clinic in Zwolle

Om jou kennis te laten maken met de mogelijkheden van padel als rolstoelsport organiseert de KNLTB op woensdag 9 maart een rolstoelpadelclinic in Zwolle. Daar is dan ook het NK Padel. Tijdens de clinic, die van 13 tot 15 uur duurt, zullen de leraren Robin Ammerlaan en Aranka Huijberts je de basisprincipes van padel leren. Het leuke aan padel is dat je dit heel snel onder de knie kunt krijgen, dus voor je weet ben je al lekker van de ene naar de andere rally aan het slaan.

Lijkt je dit wat? Meld je dan aan via rolstoeltennis@knltb.nl

Ga voor alle informatie en een club bij jou in de buurt naar de pagina over padel.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: