Direct door naar content
Laat je stem horen met #2miljoenstemmen afbeelding nieuwsbericht

Laat je stem horen met #2miljoenstemmen

03 maart 2022

Hoe zijn in jouw gemeente de voorzieningen voor mensen met een beperking of chonische ziekte geregeld? Nu de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart er aan komen dan is een goed moment aangebroken om jouw stem te laten horen. Met de actie #2miljoenstemmen wordt iedereen met een beperking opgeroepen om aandacht te vragen voor wat jij nodig hebt om mee te kunnen doen in jouw gemeente.

Van alle stemmen die op 16 maart worden uitgebracht, zijn er ruim 2 miljoen van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Ben jij een van deze 2 miljoen stemmers? En vind je dat jouw gemeente nog veel te weinig doet voor mensen met een beperking? Doe dan mee aan de actie #2MiljoenStemmen.

Hoe kun je meedoen?

Begin op social media een gesprek. Laat weten waar jij dagelijks tegenaan loopt en waar echt verandering in moet komen in jouw gemeente. Geef ook voorbeelden van wat echt hoger op de agenda moet. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van sportaccommodaties, de beschikbaarheid van sporthulpmiddelen of heel concreet de stoepjes die niet met een rolstoel te nemen zijn. Maak duidelijk wat de gemeenteraad voor jou zou kunnen doen om jouw leven te verbeteren. Spreek daarbij ook een wethouder of lokale politici aan op dit gesprek op gang te brengen. Laat je stem horen met de hashtag #2MiljoenStemmen.

Inspiratie nodig? Kijk dan wat je nog meer kunt doen en verhalen van anderen op: 2miljoenstemmen.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: