Direct door naar content
Onbeperkte Vuelta maakt Vuelta voor iedereen toegankelijk afbeelding nieuwsbericht

Onbeperkte Vuelta maakt Vuelta voor iedereen toegankelijk

08 maart 2022

Deze zomer start de Spaanse wielerronde La Vuelta in Nederland. Van de eerste drie etappes lopen er twee door Brabant. Dit was voor Uniek Sporten West-Brabant en Stichting Leef! in samenwerking met gemeenten in de regio West- en Midden-Brabant de reden om het initiatief te nemen voor een Onbeperkte Vuelta. Een fietstocht die ongeveer dezelfde route omvat als de 3e etappe van La Vuelta Holanda; Breda – Breda, speciaal bedoeld voor mensen met een beperking of chronische aandoening. De Onbeperkte Vuelta vindt plaats van woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli. Inschrijven is mogelijk vanaf 7 maart 2022.

Voor iedereen een passende Onbeperkte Vuelta
Deelnemers met een beperking of chronische aandoening kunnen de route van de Onbeperkte Vuelta afleggen met een handbike, rolstoel, elektrische fiets, wandelend of andere passende manier. Ook qua afstanden zijn er diverse keuzemogelijkheden. Deelnemers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen het totale parcours van de Onbeperkte Vuelta af te leggen in vijf dagen of slechts een (klein) deel van de route te doen. Zo kan iedereen zijn eigen doel bepalen én halen. Op deze manier kan echt iedereen meedoen.

Parcours
De derde etappe van La Vuelta Holanda, de ronde Breda – Breda, vormt de basis voor de Onbeperkte Vuelta. De gehele tocht start finisht in Breda, doorkruist 17 Brabantse gemeenten en is in totaal rond de 225 kilometer. Onderweg zijn er verschillende verzorgingsposten en startmomenten ingericht. De parcoursgemeenten zijn:

Alpen-Chaam Halderberge
Baarle-Nassau Moerdijk
Bergen op Zoom Oosterhout
Breda Roosendaal
Dongen Rucphen
Drimmelen Steenbergen
Etten-Leur Woensdrecht
Geertruidenberg Zundert
Gilze-Rijen 

Inschrijven en informatie
Inschrijven kan vanaf 7 maart 2022. Deelnemers kunnen zich los inschrijven of met een groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling, revalidatiecentrum of sportvereniging met aangepast sportaanbod. Wil jij als organisatie met een groep inschrijven? Neem dan contact op met de organisatie zodat wij mee kunnen helpen (info@onbeperktevuelta.nl).

Zou jij graag ondersteuning willen ontvangen voor de Onbeperkte Vuelta of voor een andere passende sport- of beweegactiviteit? Neem contact op met de beweegcoaches bij jou in de buurt. Je kunt via deze link zien wie dit zijn!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: