Direct door naar content
Nederlands team is klaar voor Invictus Games afbeelding nieuwsbericht

Nederlands team is klaar voor Invictus Games

15 maart 2022

De Paralympische Winterspelen in Beijing liggen achter ons, maar het volgende mooie sportevenement komt al snel dichterbij. En nog wel in Nederland: de Invictus Games! Na twee jaar uitstel door de coronapandemie kunnen deze Spelen voor fysiek en mentaal gewonde (ex) militairen eindelijk doorgaan. Van 16 tot en met 22 april doen in het Haagse Zuiderpark zo’n 500 sporters uit 20 landen mee. De Nederlandse ploeg werd afgelopen weekend gepresenteerd.

Nederland wordt bij de Invictus Games vertegenwoordigd door 28 atleten. Het zijn allemaal sporters met een verhaal: zij zijn tijdens hun werk in militaire dienst fysiek en/of mentaal gewond geraakt of ziek geworden. Sport heeft voor hen een belangrijke rol gespeeld in hun herstel en revalidatie. Dat dragen zij ook uit tijdens de Invictus Games.

Sport geeft hoop

“Juist nu hebben we sport nodig, het maakt ons hoofd leeg”, zei Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim bij de presentatie van de nationale ploeg voor de Invictus Games. Hij doelde met die woorden ook op de oorlog in Oekraïne. “De beelden raken iedereen. Bij sommigen van ons kan het ook weer oud zeer oproepen. En dat begrijp ik. Sporten en kijken naar sport, kan helpen bij het verwerken. Dat leidt ons af en het inspireert ons. En misschien wel het mooiste: sport brengt ons samen. Sport geeft hoop.”

Kom zelf kijken

Bij de Invictus Games worden maar liefst tien sporten beoefend door de 500 deelnemers:  atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, Land Rover Driving Challenge (autosport), rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Je kunt deze sporttoernooien zelf ook meemaken, want publiek is meer dan welkom. Zo kun jij je ook laten inspireren door deze geweldige sportmensen. De meeste sporten zijn in het Zuiderpark, waar je trouwens ook zonder kaartje veel kunt beleven door allerlei activiteiten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: