Direct door naar content
Winterswijk beweegt onbeperkt met aangepaste wandel- en fietsroutes, demonstraties en oefenparcours afbeelding nieuwsbericht

Winterswijk beweegt onbeperkt met aangepaste wandel- en fietsroutes, demonstraties en oefenparcours

17 maart 2022

Op zaterdag 2 april 2022 organiseert Winterswijk in Beweging weer een dag die volledig in het teken staat van onbeperkt bewegen. Dit keer bij De Twee Bruggen, waar jong en oud vanaf 9.30 u voor allerlei activiteiten terecht kan bij restaurant De Schoppe. Studenten van het Graafschapcollege zorgen voor aangepaste wandelroutes van verschillende lengtes. Zo kunnen o.a. ook rolstoel- en loopfietsgebruikers deelnemen aan de wandelingen. De studenten zorgen ook voor een fietsroute die geschikt is voor aangepaste fietsen, zoals duo- of rolstoelfietsen. Verder is er een oefenparcours bij De Twee Bruggen; hier kunnen mensen veilig en verantwoord beweeghulpmiddelen uitproberen. Walraven Fietsen is deze dag aanwezig om mensen kennis te laten maken met allerlei aangepaste fietsen, geschikt voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen. De fietsen van het Samenrijderspunt zijn deze dag ook beschikbaar, net als de beweeghulpmiddelen van Winterswijk in Beweging, zoals framerunners, Alinkers en andere loopfietsen.

Deelname aan deze dag is gratis, inclusief een kop koffie met wat lekkers bij ontvangst. De beweeghulpmiddelen worden tussen 9.30 – 12.30 u gedemonstreerd. Vertrekken voor een wandel- of fietsroutes kan tussen 9.30 – 11.30 u. Na afloop van de activiteiten is het goed toeven bij De Schoppe, bijvoorbeeld voor een kop koffie of een lunch (consumpties voor eigen rekening).

Loes Lageschaar, regiocoördinator Uniek Sporten, is namens Achterhoek in Beweging aanwezig (10.00 tot 12.00 uur).

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: