Direct door naar content
Niels de Langen uit Heteren, zitskiër met talent en succes afbeelding nieuwsbericht

Niels de Langen uit Heteren, zitskiër met talent en succes

04 december 2013

Niels timmert aardig aan de weg als 14- jarige zitskiër. Sinds afgelopen jaar is hij toegevoegd aan het Beloftenteam van het Dutch Adaptive Alpine Skiteam. Na een talentdag van de Johan Cruijff-foundation is hij gevraagd om deel uit te maken van het "van Fundament tot Talent programma" van de NSkiV en de Johan Cruijff-foundation. In dit talentteam heeft hij 2 jaar lang centraal getraind.

Bescheiden, positief en vrolijk zit hij tijdens het interview naast zijn vader die veel over hem vertelt. Niels vindt skiën vooral erg leuk, net zoals de rest van de familie. Het hele gezin ging een paar jaar op pad met de de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Hij bleek bijzondere talenten daarvoor te hebben en werd ontdekt tijdens een Fundament-tot-talent-dag. Nu is Kees-Jan van der Klooster, zelf paralympisch kampioen zitski het grote voorbeeld van Niels. Inmiddels heeft Niels ook een speciale beloftenstatus gekregen waardoor hij van zijn school de gelegenheid krijgt om meer tijd in zijn sport te steken. En heeft hij begin januari zijn eerste gouden medaille binnen gehaald op de reuzenslalom in La Molina. Kortom Niels koerst naar deelname aan de Paralympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea.

Paralympische Toptalentstage
In SnowWorld Landgraaf werden de deelnemers aan de Paralympische Toptalentstage bekend gemaakt. Niels de Langen, zitskiër uit Heteren is erbij! Het doel van deze stage is om toptalenten tot 21 jaar voor te bereiden op de Paralympische Spelen 2018 in Pyeongchang, door ze ervaring op te laten doen.

In de aanloop naar de Sochi 2014, gaan de talenten ondermeer in workshops aan de slag met competenties die een topsporter moet hebben. Daarbij wordt gefocust op loopbaanplanning, het inrichten van de leef- en trainsituatie en persoonlijk leiderschap. Ter voorbereiding worden individuele gesprekken gevoerd om de aandachtsgebieden per persoon vast te stellen. Tijdens Sochi 2014 zullen de talenten wedstrijden van de eigen en andere sporten bekijken en analyseren, de openingsceremonie bijwonen en het Paralympisch dorp bezoeken. Olympische en Paralympische topsporters worden ingezet om hun ervaringen te delen. Tijdens de Spelen ontmoeten ze andere talenten uit diverse landen die eenzelfde programma organiseren voor hun talenten (waaronder Oostenrijk en Duitsland).

Bron: Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×