Direct door naar content
Workshop: Inclusieve buitenruimtes voor inwoners met beperking afbeelding nieuwsbericht

Workshop: Inclusieve buitenruimtes voor inwoners met beperking

01 april 2022

Op donderdag 21 april, vanaf 19:00, organiseert Uniek Sporten regio Arnhem een bijeenkomst met als thema “de avond van de Unieke Sporter”. Een interactieve avond in samenwerking met en voor netwerkpartners, professionals, sportaanbieders en natuurlijk mensen met een beperking. Want samen zorgen we er voor dat sporten en bewegen mogelijk is voor iedereen, ongeacht handicap of beperking. Tijdens deze avond worden er vier workshops aangeboden. 

Meedoen betekent dat iedereen gewoon boodschappen zou moeten kunnen doen, de hond moet kunnen uitlaten of op bezoek moet kunnen gaan bij iemand. Dan moet hun leefomgeving, vanaf voordeur tot eindbestemming, wel zo ingericht zijn dat iedereen zich zelfstandig kan voortbewegen zonder hulp van derden. Als ontwerper van de buitenruimte wil je het voor mensen makkelijk en aantrekkelijk maken om buiten te spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. Maar even naar een bibliotheek, sporten in het park, of een uitje naar bos of strand is allesbehalve makkelijk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Zij moeten eerst allerlei obstakels overwinnen, van losliggende stoeptegels of geparkeerde auto's tot minder in het oog springende obstakels als smalle fiets- of wandelpaden, kleurgebruik, materialen, overzichtelijkheid, hellingshoek, etc. 

Maar, hoe plan en ontwerp je een beweegvriendelijke omgeving voor mensen met een beperking? Waar lopen mensen met bijvoorbeeld een visuele of motorische beperking tegenaan? Is toegankelijkheid de norm of slechts het begin van een inclusieve beweegvriendelijke omgeving? Welke ontwerptips zijn er? En hoe stimuleer je deze groepen om gebruik te maken van de openbare ruimte? Tijdens de workshop zullen Jeroen Hoyng en Dianne Scholte, specialisten beweegvriendelijke omgeving en sportinfrastructuur bij Kenniscentrum Sport en Bewegen, met behulp van goede én minder goede voorbeelden op deze vragen ingaan. 

Aanmelden
Enthousiast geworden? Bekijk de andere workshops en meld je dan aan door een mail te sturen naar regioarnhem@unieksporten.nl o.v.v. de avond van de Unieke Sporter en vermeld aan welke twee workshops je wilt deelnemen. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: