Direct door naar content
Workshop: Inclusieve buitenruimtes voor inwoners met beperking afbeelding nieuwsbericht

Workshop: Inclusieve buitenruimtes voor inwoners met beperking

01 april 2022

Meedoen betekent dat iedereen gewoon boodschappen zou moeten kunnen doen, de hond moet kunnen uitlaten of op bezoek moet kunnen gaan bij iemand. Dan moet hun leefomgeving, vanaf voordeur tot eindbestemming, wel zo ingericht zijn dat iedereen zich zelfstandig kan voortbewegen zonder hulp van derden. Als ontwerper van de buitenruimte wil je het voor mensen makkelijk en aantrekkelijk maken om buiten te spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. Maar even naar een bibliotheek, sporten in het park, of een uitje naar bos of strand is allesbehalve makkelijk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Zij moeten eerst allerlei obstakels overwinnen, van losliggende stoeptegels of geparkeerde auto's tot minder in het oog springende obstakels als smalle fiets- of wandelpaden, kleurgebruik, materialen, overzichtelijkheid, hellingshoek, etc. 

Maar, hoe plan en ontwerp je een beweegvriendelijke omgeving voor mensen met een beperking? Waar lopen mensen met bijvoorbeeld een visuele of motorische beperking tegenaan? Is toegankelijkheid de norm of slechts het begin van een inclusieve beweegvriendelijke omgeving? Welke ontwerptips zijn er? En hoe stimuleer je deze groepen om gebruik te maken van de openbare ruimte? Tijdens de workshop zullen Jeroen Hoyng en Dianne Scholte, specialisten beweegvriendelijke omgeving en sportinfrastructuur bij Kenniscentrum Sport en Bewegen, met behulp van goede én minder goede voorbeelden op deze vragen ingaan. 

Aanmelden
Enthousiast geworden? Bekijk de andere workshops en meld je aan via deze link en geef je voorkeur door voor de workshops. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: