Direct door naar content
Uniek Sporten Uitleen ook in Zaanstreek-Waterland  afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Uitleen ook in Zaanstreek-Waterland

28 maart 2022

Sinds 1 maart is het voor de inwoners van Zaanstreek-Waterland mogelijk om gebruik te maken van de Uniek Sporten Uitleen. Deze uitleen biedt (startende) sporters met een handicap de mogelijkheid een sporthulpmiddel te lenen en op deze manier te ontdekken welke sport bij hen past. Team Sportservice is deze samenwerking namens de gemeenten aangegaan met Uniek Sporten. Ben of ken jij iemand die hier gebruik van wilt maken? Aarzel dan niet langer! 

Sport-o-theek 
De uitleenpool, ook wel sport-o-theek genoemd, bevat o.a. een rolstoel, een handbike en een loophulpmiddel. Naast het beschikbaar stellen van deze middelen levert de Uniek Sporten Uitleen ook advies over het middel en het gebruik hiervan. Ook wordt het middel bij afleveren afgesteld op de gebruiker en is tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar.  

(Jong) volwassenen 
De service is speciaal voor (jong) volwassenen bedacht om de stap om te gaan bewegen met een handicap zo laag mogelijk te maken. Het lenen van het sporthulpmiddel is mogelijk voor maximaal 6 maanden en helemaal gratis voor de gebruiker. Aanvragen kan via Uniek Sporten Uitleen | Meer dan een uitleenservice.  
 
Coördinator aangepast sporten regio Zaanstreek-Waterland Maud Boks: ‘De Uniek Sporten Uitleen is een mooie nieuwe service voor deze regio. Het haalt een grote drempel weg om een (nieuwe) sport te proberen. Sport en plezier kan hierdoor weer centraal staan!’ 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met coördinator aangepast sporten regio Zaanstreek Waterland Maud Boks via mboks@teamsportservice.nl.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: