Direct door naar content
Nog meer regio’s met Uniek Sporten Uitleen! afbeelding nieuwsbericht

Nog meer regio’s met Uniek Sporten Uitleen!

28 maart 2022

Goed nieuws over Uniek Sporten Uitleen: de uitleenservice voor sporthulpmiddelen is weer met zeven regio’s uitgebreid! Het gaat om de volgende regio’s: regio Zaanstreek – Waterland, regio Kop van Noord-Holland, Provincie Zeeland, Regio Midden-Holland, Gemeente Twenterand, Gemeente Utrecht en de Regio Noord-Veluwe. Doordat je nu ook in deze regio’s gebruik kunt maken van Uniek Sporten Uitleen, zijn we weer een stap dichterbij onze missie: landelijke dekking, zodat iedereen met een beperking een favoriete sport kan proberen.

Aan het begin van dit jaar zijn er ook al een aantal nieuwe regio’s bij het netwerk van Uniek Sporten Uitleen aangesloten. Toen vertelde Wout Werker dat de dekking op ongeveer vijftig procent zit. Daar zijn we dus weer een stukje overheen. Wout is als klantadviseur Uniek Sporten Hulpmiddelen vanuit Fonds Gehandicaptensport betrokken bij zowel de aanvragen voor de aanschaf van hulpmiddelen als de uitleenservice. Bij Uitleen onderhoudt hij contact met Welzorg en gemeenten voor de uitvoering van de service. In de gemeenten die aangesloten zijn bij Uniek Sporten Uitleen kun je tot maximaal zes maanden een sporthulpmiddel lenen om zo vrijblijvend een sport uit te proberen. Dat is toch ideaal?!

Laagdrempelig met sport beginnen

Wout vindt het aansluiten van de zeven nieuwe regio’s goed nieuws. En natuurlijk vooral voor jou als sporter met een beperking. “Dit betekent dat nog meer mensen op een laagdrempelige manier sport kunnen ontdekken doordat ze eenvoudig een sporthulpmiddel kunnen lenen om met sport te beginnen.”

Meer keuzevrijheid

Uniek Sporten Uitleen is een mooie service om te ontdekken wat voor sport bij jou past, legt Wout uit. “Het biedt meer mogelijkheden om te bewegen en te sporten en je krijgt meer keuzevrijheid. Kortom: we verlagen voor jou de drempels om te sporten.” Zeker als je nog niet zoveel beweegt kan de stap naar een vereniging groot zijn. Dan kan Uitleen voor jou de perfecte opstap zijn. “Met Uitleen kun je wel een handbike lenen en individueel aan je conditie werken en kijken wat sporten met je doet en fysiek sterker worden. En daarna kun je altijd nog de stap maken naar een teamsport.”

Zet Uniek Sporten Uitleen op de kaart!

Uniek Sporten Uitleen is nu dus bij een groot aantal regio’s beschikbaar. Is jouw gemeente nog niet aangesloten? Dan kun jij ook helpen dit op de kaart te zetten! Je kunt via Uniek Sporten Uitleen of je lokale sportloket al aangeven dat je interesse hebt. “Bij het sportloket zitten sportconsulenten die met je mee kunnen denken op het gebied van aangepaste sport”, zegt Wout. Het kan zeker ook geen kwaad de mogelijkheden van Uitleen bij jouw gemeente onder de aandacht te brengen. “Uniek Sporten Uitleen wordt gelukkig steeds bekender en steeds meer gemeenten willen aansluiten”, besluit Wout.

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw gemeente? Ga dan naar Uniek Sporten Uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: