Direct door naar content
Ballerina zonder armen volgt haar dromen afbeelding nieuwsbericht

Ballerina zonder armen volgt haar dromen

01 april 2022

De Braziliaanse Vitoria Bueno (18) is geboren zonder armen, maar dat ziet zij allesbehalve als een beperking. Als ballerina gebruikt ze haar beperking juist als haar grote kracht. En door haar inspirerende foto’s en video’s is ze een grote hit op Instagram.

Vitoria kreeg op haar vijfde van een fysiotherapeut het advies om op ballet te gaan omdat ze duidelijk een passie voor dansen had. Haar moeder twijfelde eerst of ze wel goed zou passen in het balletklasje met meisjes zonder beperking. In het dorp werd Vitoria namelijk ook al vaak raar aangekeken.

‘Armen niet nodig’

Op de dansvloer ontwikkelde het jonge meisje zich snel en merkte ze dat ook zonder armen mee kon doen. “Voor mij zijn armen eigenlijk maar een detail, ik volg met ogen alsof het mijn armen zijn. Ik heb eigenlijk niet het gevoel dat ik armen nodig heb”, zegt ze. Als je haar ziet dansen tussen ballerina’s met armen dan vergeet je ook snel dat Vitoria geen armen heeft.

Alles met haar tenen

Het dansen heeft haar ook veel andere dingen buiten de dansstudio gebracht. Door haar flexibiliteit en lenigheid is ze bijvoorbeeld ook in staat om alles met haar tenen te doen. Van boodschappen pakken in de supermarkt tot aan tandenpoetsen. Op haar instagrampagina laat ze dat gewone leven en het dansen ook zien en dat vinden heel veel mensen inspirerend: ondertussen heeft ze al meer dan 400.000 volgers op insta! Ze vindt het ook belangrijk om zo voor anderen met een beperking een rolmodel te kunnen zijn. “Wij zijn meer dan onze beperking, dus we moeten onze dromen wel najagen.”

 

Bron: Dailymail.co.uk.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: