Direct door naar content
Workshop: Ervaar zelf de gevolgen van autisme afbeelding nieuwsbericht

Workshop: Ervaar zelf de gevolgen van autisme

04 april 2022

Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt? Hoe zou mislukken voelen omdat teveel prikkels in een keer binnenkomen? Hoeveel frustraties zouden opwellen als je telkens met je hoofd tegen een muur botst omdat je geen overzicht ziet?

Via 9 korte opdrachten brengt het Autisme BelevingsCircuit (ABC), ontwikkeld door Autisme Centraal, je in de gevoelswereld van autisme. Het maakt niet uit of je juist veel of weinig kennis en ervaring hebt met autisme, bij het ABC staat de beleving centraal. Tijdens en na elke opdracht zorgt de workshopleider ervoor dat je de opgedane ervaring kunt koppelen aan autisme (in theorie en praktijk) Een veel genoemde opbrengst van het ABC is dat men door het circuit meer begrip en waardering heeft gekregen voor leerlingen met autisme.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Bekijk de andere workshops en meld je aan via deze link en geef je voorkeur door voor de workshops. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: