Direct door naar content
Aanbod zwemmen met een beperking bij De Koekoek uitgebreid afbeelding nieuwsbericht

Aanbod zwemmen met een beperking bij De Koekoek uitgebreid

06 april 2022

VAASSEN – Al jaren biedt zwembad De Koekoek speciale aquasportlessen voor mensen met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking aan. Wat begon met een klein groepje op donderdagmiddag, wordt vanaf 7 april uitgebreid tot een volledige middag met diverse groepen op verschillende niveaus. De lessen worden onder leiding van een gediplomeerde zweminstructeur/-instructrice gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei sport- en spelmaterialen en er staat gezellige muziek op. Plezier en ontspanning staan centraal en na afloop van de les kan er gerecreëerd worden in het bubbelbad, de sauna of stoomcabine.

 

De aquasportlessen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Aquasportles voor deelnemers met een ontwikkelingsleeftijd van 0-7 jaar
  • Aquasportles voor deelnemers met een ontwikkelingsleeftijd van 7-12 jaar
  • Recreatief zwemmen met een lichamelijke handicap

 

Er wordt gezwommen in het therapiebad. Het water in dit bad is maar liefst 32-34 graden Celcius. Dit is erg prettig voor de spieren en gewrichten.

 

De Koekoek beschikt over een tillift (inclusief rolstoel) en een mindervalide ruimte inclusief douche. Voor deelnemers die niet zelfstandig kunnen komen is begeleiding verplicht.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.dekoekoek.nl/zwembad/aquasport/zwemmen-met-een-beperking/ of stuur een mail naar info@dekoekoek.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: