Direct door naar content
Wij zijn niet beperkt. We worden beperkt afbeelding nieuwsbericht

Wij zijn niet beperkt. We worden beperkt

06 april 2022

Deze week gaan collectanten weer door weer en wind voor de landelijke huis-aan-huis collecte voor Fonds Gehandicaptensport. Met deze collecte, die later ook nog online doorgaat, wordt geld ingezameld voor allerlei projecten die sport met een beperking mogelijk maken. Dat is hard nodig, want sporten met een beperking is door allerlei extra kosten helaas niet vanzelfsprekend. Dat is niet eerlijk, daarom heeft deze collecte een stevige boodschap: Wij zijn niet beperkt. Wij worden beperkt.

Dianne Vughts legt dat precies uit in de radiocommercial die je deze week kunt horen. “Ik ben helemaal gek op hardlopen, ook al mis ik een onderbeen. Maar die amputatie zie ik niet als mijn beperking. Mijn beperking is dat ik geen hardloopblade vergoed krijg van de zorgverzekeraar. En niet kan rennen zonder, dus dat is niet eerlijk”, aldus Dianne.

Maak sport eerlijk

Zoals Dianne bestaan helaas nog veel meer sporters met vergelijkbaar verhaal. Terwijl sport juist gaat om eerlijkheid: als het startschot klinkt, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk.

Verenigingen ondersteunen

De jaarlijkse collecte van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke inkomstenbron om hier verandering in te brengen. De opbrengsten worden namelijk gebruikt voor allerlei kleine en grote projecten. Je kunt daarbij denken aan verenigingen die ondersteuning krijgen om een toernooi of sportdag te organiseren, de aanschaf van materialen zoals een tillift of sportrolstoelen of het aanpassen van een sportlocatie.

Wat kun jij doen?

Je kunt natuurlijk zelf een kleine bijdrage doneren, want met alle kleine beetjes maken we samen meer sport voor jou en anderen met een beperking mogelijk. Je kunt ook zelf voor je vereniging of club geld ophalen. Dan gaat 50% van het opgehaalde bedrag naar jouw club en steun je ook onze missie om gehandicaptensport in Nederland te verbeteren. Lees hier meer over hoe je als vereniging kunt collecteren.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: