Direct door naar content
TV-tip: De Helden van de Invictus Games afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: De Helden van de Invictus Games

07 april 2022

Over iets meer dan een week is het eindelijk zo ver: na twee jaar uitstel beginnen op zaterdag 16 april de Invictus Games 2022 in Den Haag. Dit sportevenement voor (oud)militairen die tijdens hun werk fysiek of mentaal gewond zijn geraakt zit vol bijzondere verhalen waar sport een belangrijke rol in speelt. In aanloop naar de Invictus Games laat oud-atleet en presentator Gregory Sedoc je op tv al kennis maken met een aantal van die verhalen in het programma de Helden van de Invictus Games.

Gregory Sedoc is zelf ook erg betrokken bij de Invictus Games, hij is namelijk ook de toernooidirecteur. Omdat hij zelf ook oud-militair is voelt hij ook een duidelijke band met de deelnemers en hun verhalen. “Als oud-militair en topsporter weet ik dat de grootste helden niet altijd meer voorop marcheren. Maar ondanks hun problemen knokken ze zich terug’’, zegt Gregory. 

Vijf portretten

In aanloop naar de Invictus Games maakte hij met programma ‘De Helden van de Invictus Games’ vijf portretten van Nederlandse deelnemers. Het zijn vijf militairen die fysiek of mentaal zwaargewond raakten door hun werk. Het trainen voor de Invictus Games, gaf ze een nieuw doel waardoor ze weer vertrouwen in hun lichaam terugvonden, net als hun wilskracht en de waarde van teamspirit.

De serie van vijf afleveringen leveren zo uiteenlopende verhalen op. Zo vertelt een 29-jarige marineverpleegster hoe zij een verbrijzelde enkel opliep en hoe ze daarna in een depressie raakte. In een andere aflevering staat het verhaal van een jonge verkenner centraal die zijn beide benen verloor. In de gesprekken met de Invictus Helden komen een aantal thema’s steeds terug zoals het leven met een handicap, acceptatie en over omgaan met PTSS.

Michel en hulphond Walley

De laatste aflevering gaat dieper in op het leven met posttraumatisch stresssyndroom door het indrukwekkende verhaal van Michel Janssen (op de foto boven dit artikel). Hulphond Walley staat hem nu bij en de twee zijn onafscheidelijk. De zwemmer en boogschutter vertelt aan Gregory Sedoc over wat hij heeft meegemaakt en hoe hij door het sporten zelfvetrouwen hoopt te krijgen.

Helden van de Invictus Games is vanaf maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april te zien om 22.10 uur bij op NPO 2

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: