Direct door naar content
Nieuwe pop in Sesamstraat in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe pop in Sesamstraat in een rolstoel

07 april 2022

De Arabische versie van Sesamstraat heeft sinds kort een nieuw leuk personage: Amira. Het leuke aan deze groenharige pop? Ze zit in een rolstoel en ze houdt van basketbal! De makers van het kinderprogramma hebben bewust voor een pop met een beperking gekozen, zodat de jonge kijkers ook kunnen leren over handicaps. En kinderen met een beperking kunnen zich zo ook beter herkennen in de serie.

In de Arabische Sesamstraat legt Amira aan kinderen uit wat een beperking eigenlijk betekent en waarom ze in een rolstoel zit. “Met mijn krukken of rolstoel kan ik mij verplaatsen.” En ze vertelt dat ze helemaal niet anders is dan andere kinderen. “Ik ben lief en doe leuke dingen waar ik goed in ben.”

Over nagedacht

De makers van de Arabische Sesamstraat hebben goed over het nieuwe karakter nagedacht en vonden het ook belangrijk om haar aan het verhaal van het bekende kinderprogramma toe te voegen. “Ze laat zien wat kinderen met een beperking tegenkomen”, zegt de maker.

Ook in Nederland?

Het Jeugdjournaal vroeg op De Kiem, een school in Dordrecht voor kinderen met een beperking of aandoening, wat zij van Amira vinden. Zij zijn erg enthousiast over het nieuwe personage. “Hier in de klas zit Luc bevoorbeeld in een rolstoel en Yusuf heeft een spalk, dat zie je niet zo vaak op tv”, zegt Ligano. Ze vinden het jammer dat kinderen zoals zij eigenlijk niet vaak in series te zien zijn. Ilona vindt dat Amira ook in de Nederlandse Sesamstraat zou moeten komen. “Dan kunnen kinderen die geen handicap hebben het ook zien en dan kunnen ze daar ook beter mee omgaan.”

Bekijk het item van Jeugdjournaal hier terug:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: