Direct door naar content
Ameland Challenge afbeelding nieuwsbericht

Ameland Challenge

08 april 2022

Op 11 juni 2022 zullen wij met een groep mooie mensen deelnemen aan het Rondje Ameland. Dit doen wij vanuit de inlusieve sportactiviteit Better2gether. De meeste deelnemers zijn nu hard in training om op Ameland 25 kilometer te kunnen wandelen over het strand en door de duinen. Er zijn ook een aantal deelnemers waarvoor wandelen geen optie is en zij zullen per fiets, tandem of met een handbike een alternatief rondje Ameland gaan afleggen. De deelnemers komen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek.

De Ameland Challenge draagt bij aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de deelnemers. Deze ervaring hebben we al 3 keer op mogen doen tijdens onze uitdagingen op de Mont Ventoux. Er is nu echter bewust gekozen voor Ameland, omdat de voorzieningen daar voor mensen met een beperking te wensen over laten. Binnen onze groep is Hennita hier een voorbeeld van. De deelname met onze groep aan het reguliere evenement Rondje Ameland, kan daar mogelijk ook figuurlijk wat in beweging brengen!

Alle informatie over Better2gether in het algemeen en de Ameland Challenge in het bijzonder is te vinden op www.b2g.nl!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: