Direct door naar content
Rol, wandel of loop mee met de Venloop! afbeelding nieuwsbericht

Rol, wandel of loop mee met de Venloop!

11 april 2022

In het weekend van 14 en 15 mei staat de Limburgse stad Venlo geheel in het teken van wandelen en hardlopen door de Venloop. Dit evenement is duidelijk voor iedereen, want je kunt ook meedoen met een beperking. Daar zijn zelfs meerdere mogelijkheden voor: rollend, wandelend of hardlopend. Wat jij wil!

Op zaterdag wordt de Neptunus Wandeltocht georganiseerd vanuit Venlo. Als je in een rolstoel zit of om een andere reden niet 10 kilometer kunt wandelen, kun je mooi met de Venloop Walk & Wheels tocht meedoen. Dan kun je een mooie route van 7,5 kilometer rollen of wandelen. Venloop Walk & Wheels start om 13.00 uur bij de Vilgaard in Velden en de finish van de route komt overeen met de overige afstanden van de Neptunus Wandeltocht. Bij het parcours is goed gekeken dat het goed te doen is in een rolstoel, zo zitten er geen steile hellingen in. Mocht je onderweg materiaalpech krijgen aan je rolstoel dan is er zelfs technische ondersteuning aanwezig.

G-loop

Op zondag 15 kun je ook meedoen aan de Scelta Mushrooms G-loop van de Venloop. Dit is een hardloopwedstrijd van 1000 meter voor iedereen vanaf 8 jaar met een verstandelijke of lichamelijk beperking. Vooraf wordt er verzameld bij Maastricht University Campus Venlo aan de Nassaustraat. Van daaruit loop je samen met de andere deelnemers naar de start (10.40 uur)  en als alle G-lopers over de finish zijn, lopen ze gezamenlijk en onder begeleiding terug naar de Nassaustraat. Daar krijgen alle deelnemers hun welverdiende medaille uitgereikt en zorgt Scelta Mushrooms voor een gezellig samenzijn met een kop soep, broodje en graasje drinken. Het is dus gezellig en samen van start tot finish!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: