Direct door naar content
Ambassadeurs in actie tijdens Week van de Opvoeding en Kinderboekenweek  afbeelding nieuwsbericht

Ambassadeurs in actie tijdens Week van de Opvoeding en Kinderboekenweek

07 oktober 2013

De burgemeester van Rheden, Petra van Wingerden-Boers, opent de Week van de Opvoeding 2013 in Velp. Op het programma staat ook het verhaal van topsporter Mustafa Korkmaz (rolstoelbasketballer en ambassadeur van Uniek Sporten). De activiteit vind plaats in gymzaal de Poort, van Heeckerenstraat 201 in Velp. Om 16.00 uur zal er een openingswoord zijn door Burgemeester van Rheden. Daarna zal Mustafa Korkmaz een verhaal vertellen/voorlezen. Rond 16.30 uur is er een rolstoelbasketbalclinic verzorgd door Mustafa.

Op verzoek van TV Beekhuizen gaat Carlos Anker (rolstoeltennisser en eveneens ambassadeur van Uniek Sporten) op basisschool Daalhuizen in Velp stukjes voorlezen uit 'Vals spel', een jeugdboek over tennis. Carlos' optreden is in het kader van de Kinderboekenweek 2013. Hij leest voor op woensdag 9 oktober om 09.00, 10.00 en 10.30 uur aan drie groepen leerlingen van basisschool Daalhuizen, Enkweg 10-a in Velp.

Omdat het thema van de Kinderboekenweek 2013 'Sport en spel - Klaar voor de start!' is, bedacht TV Beekhuizen dat het dit keer leuk zou zijn om Carlos Anker op school voor te laten lezen uit een jeugdboek over tennis. Dit boek, getiteld Vals spel, gaat over een jongen die tennist en na een ongeluk verder gaat als rolstoeltennisser. Carlos zal tijdens de sessies steeds een stukje tekst uit het boek voorlezen en daarna vooral vragen van kinderen beantwoorden.

Carlos is zelf een van de grootste rolstoeltennistalenten van dit moment. Hij speelt wereldwijd toernooien en maakt ook deel uit van het Nederlands jeugdteam dat in 2012 wereldkampioen werd. Op de wereldranglijst tot en met 18 jaar staat hij nu tweede. Zijn grote droom is om mee te mogen doen aan de Paralympics; hij beschikt inmiddels over een Olympische status. Carlos begon ooit met rolstoeltennis op de banen van TV Beekhuizen en verzorgde afgelopen zomer nog een succesvolle clinic tijdens de Windmill Cup. TV Beekhuizen voelt zich betrokken bij Carlos en bij rolstoeltennis in het algemeen. De vereniging onderzoekt ook de mogelijkheid om kinderen met een beperking te gaan begeleiden met tennis.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×