Direct door naar content
Kom zelf sporten bij de Invictus Games! afbeelding nieuwsbericht

Kom zelf sporten bij de Invictus Games!

14 april 2022

Vanaf komende zaterdag 16 april staat het Zuiderpark in Den Haag zeven dagen in het teken van de Invictus Games. Dit internationale sportevenement draait om (oud)militairen die fysiek of mentaal gewond zijn. Met sport laten zij zien dat je met een beperking nieuwe doelen kunt behalen en nieuwe verhalen kunt maken. Je kunt naar de wedstrijden van deze sporters komen kijken, maar je kunt ook zonder kaartje veel beleven op de Sportcampus.

Het Zuiderpark is maar liefst 105 hectare groot en biedt tijdens de Invictus Games plek aan duizenden toeschouwers en deelnemers. Jij kunt daar ook aan allerlei sporten proeven door verschillende clinics die er worden gegeven.

(S)Cool on Wheels

Fonds Gehandicaptensport is bijvoorbeeld aanwezig met het project (S)Cool on Wheels. Op het sportveld kunnen jij en je familieleden of vrienden samen ervaren hoe het is om met een beperking te sporten. Ga jij de uitdaging aan van een potje rolstoelbasketbal?

Volleybal

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is met de Volleybalbus aanwezig. De activiteiten uit de Volleybalbus zijn speciaal ontwikkeld voor alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar oud. Met al deze spellen kun je op een leuke, speelse en laagdrempelige manier kennis maken met zitvolleybal en andere vormen van deze sport.

Zitski-simulator

Zitskiën bij dit zomerse weer? Het kan bij de Invictus Games dankzij een ski-simulator van Indoor Ski Arnhem. Je kunt hier zo voor het eerst kennis maken met zitskiën en leren welke vaardigheden je daar voor nodig hebt. Deze zitski heeft een frame met twee ski’s, met daar bovenop een kuip gemonteerd, waarin je plaatsneemt. Met gordels kun je daar onderweg niet uitvallen. Om het evenwicht te bewaren worden krukkenski’s gebruikt. Hoe dat werkt kun je dus nu eens uitproberen zonder dat je sneeuw nodig hebt!

Golf

Zin in een potje golf? Dat kan met GOLF Raak-Funpark. Dit is een groot funpark met spelletjes gemaakt voor kinderen. Wil je weten hoe hard je een bal kunt raken of hoeveel punten je kunt scoren? Kom langs en probeer het uit. Het GOLF RAAK!-Funpark is te vinden bij de grote oranje boog.

Op de Sportcampus is nog veel meer te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook boogschieten, klimmen op een bolderwand of abseilen vanaf een klimtoren en je kunt BMX’en op een pumptrack. Genoeg te doen dus!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: