Direct door naar content
‘Je kunt meer dan je denkt!’ afbeelding nieuwsbericht

‘Je kunt meer dan je denkt!’

03 mei 2022

Als je een beperking hebt is sport misschien niet zo vanzelfsprekend. “Kan ik dat wel met mijn beperking?”. Soms is het ook lastig om uit te vinden wat jij met jouw beperking zou kunnen. Met een nieuwe sportcampagne willen Sport Fryslân en alle Friese gemeenten daarbij helpen. Daar hebben ze een bijpassende slogan voor bedacht: ‘Je kunt meer dan je denkt’.

Met de campagne wil Sport Fryslân en de Friese gemeenten laten zien dat iedereen kan sporten en bewegen. Ze willen zoveel mogelijk mensen met een beperking enthousiasmeren om ook in beweging te komen en te zorgen dat drempels worden weggenomen. Een eerste drempel is bij jou misschien ook wel dat je denkt dat sport niet voor jou is weggelegd. Daarom leggen vijf ambassadeurs met inspirerende verhalen uit dat je door sport kunt ontdekken dat je veel meer kunt dat je vooraf dacht.

Tristan Bangma

Tandem-wielrenner Tristan Bangma is een van de boegbeelden. De winnaar van paralympisch goud zegt precies waar de campagne om draait. “Waar ik achter ben gekomen in mijn leven is dat je veel meer kunt dan je zelf denkt. Is het niet linksom kan dan kan het wel rechtsom.” Bekijk de video met Tristan hier:

Ontwikkelen door sport

Een ander bijzonder verhaal in de campagne is dat van Benthe Veenstra. Dit jonge meisje heeft het CHARGE-syndroom, waardoor zij slechtziend en slechthorend is en zij mist haar evenwichtsorganen. In paardrijden, skiën en zwemmen heeft zij sporten gevonden waar zij zich volgens haar moeder op alle vlakken kan ontwikkelen. “In alle omstandigheden is sport heel goed voor je.” Bekijk hier de mooie video over Benthe:

In de campagne vertellen ook de verhalen van Milou Bosscher, Magan Tahir en Bodi van den Braak verteld. Zij willen laten ook zien dat je veel meer kunt dan je denkt. En met de campagne willen de Friese sportverenigingen ook duidelijk maken dat er veel meer mogelijk is, want je kunt altijd een geschikte sportclub bij jou in de buurt vinden.

Ben je benieuwd? Kijk dan in de sportzoeker naar jouw ideale sport en zoek daar gelijk een club bij in de buurt om dat te proberen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: