Direct door naar content
Goalgetters zetten met docu G-voetbal op de kaart afbeelding nieuwsbericht

Goalgetters zetten met docu G-voetbal op de kaart

29 april 2022

Voor de voetballers van de Goalgetters, het G-team van TGG uit Den Bosch, is voetballen het absolute hoogtepunt van de week. Het trainen en de wedstrijden zijn steeds een uitje, waar ze naar uit kijken. Het plezier wat zij aan het voetballen beleven gaan ze nu ook met meer mensen delen, want het team is een half jaar lang gevolgd door een cameraploeg van Omroep Brabant voor een documentaireserie: The Goalgetters, meer dan voetbal.

In de serie worden de spelers van dit gezellige team uit Den Bosch op de voet gevolgd. Je maakt zo kennis met voetballers als Yannick. Hij wilde graag aan de documentaire meedoen, vertelt hij aan Omroep Brabant. “Ik vind het leuk om aan Nederland het verschil te laten zien tussen het G-voetbal en het gewone voetbal. Zo bestaan veel regels, zoals buitenspel, bij ons niet en spelen we maar op een half veld. Ik wil het G-voetbal echt op de kaart zetten."

‘Once in a lifetime’

Zijn teamgenoot Job van Santvoort heeft autisme en ADHD en vond in de Goalgetters het perfecte team voor hem. "Ik heb bij een regulier team gespeeld, maar dat ging veel te snel", vertelt de voetballer. "Het is zo gaaf dat ze ons gevolgd hebben, dit is echt een once in a lifetime kans. Ik vind het ook belangrijk om te laten zien dat mensen met een beperking ook hun ding kunnen doen en het leuk kunnen hebben."

Plezier

Dat de voetballers het leuk hebben met elkaar is in de serie zeker te zien. Het plezier spat er aan alle kanten vanaf. Documentairemaakster is ook echt van het team gaan houden, zegt ze. “In dit team zijn ze onder elkaar en blij om bij een team te horen. Het voetballen is voor hen het hoogtepunt van de week."

De documentaire The Goalgetters, meer dan voetbal is vanaf zaterdag 30 april negen weken lang te zien bij Omroep Brabant.

Foto: Omroep Brabant

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: