Direct door naar content
Lacoste lanceert collectie met parazwemmer afbeelding nieuwsbericht

Lacoste lanceert collectie met parazwemmer

04 mei 2022

Sportmerken die een speciale kledinglijn met een bekende atleet lanceren, zien we wel vaker. Sommige bekende sporters hebben zelfs een eigen logo, denk aan Roger Federer. Maar met sporters met een beperking zie je dit niet zo vaak. Het Franse Lacoste heeft nu in samenwerking met de Franse parazwemmer Théo Curin een kledinglijn gelanceerd voor zowel mensen met als zonder beperking.

Théo Curin moest op jonge leeftijd door ziekte zijn beide onderarmen en onderbenen laten amputeren. Niet veel later op zijn achtste jaar begon hij ook met zwemmen. Zoals alle kinderen zocht hij toen ook naar een rolmodel in de sport. “Kinderen willen het shirt van hun favoriete voetballer of de sneakers van een basketballer dragen. Maar er was niemand die er zoals ik uitzag. Ik had geen rolmodel”, vertelt hij in een video. Samen met Lacoste hoopt hij dat nu alsnog te zijn voor andere kinderen die een ledemaat moeten missen.

Rolmodel gemist

Hij werd door het merk benaderd toen hij in 2021 met een paar maten het gigantische Titicacameer overzwom. Zij legden zo samen 122 kilometer zwemmen af! Bij Lacoste zagen ze in Théo direct het rolmodel wat hij zelf ooit had gemist. Daarom vroegen ze hem samen een kledinglijn te ontwerpen. De zwemmer voelt zich daar zeer vereerd over. “Het feit dat een merk als Lacoste mij vraagt om een samenwerking als deze op te zetten, laat zien dat dingen de goede kant op ontwikkelen.”

Speciale aanpassingen

Wat hem extra trots maakt is dat hij bij elke fase van het ontwerp betrokken was. Hij heeft daardoor meegedacht over kleuren en ook bepaalde speciale aanpassingen. Zo heeft hij kledingstukken van speciale drukknoppen en oprolmouwen laten voorzien, zodat mensen met een beperking de kleding ook gemakkelijk kunnen dragen. En alles ziet er ook nog eens stijlvol uit!

Bekijk hier een mooi filmpje over Théo en de samenwerking met Lacoste:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: