Direct door naar content
Sporters warmen zich op voor Special Olympics  afbeelding nieuwsbericht

Sporters warmen zich op voor Special Olympics

12 mei 2022

Over een kleine maand beginnen de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. Op 10 juni wordt dit sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking namelijk feestelijk geopend in het bekende FBK-stadion in Hengelo. Dat belooft een groot feest te worden met een parade van de 3000 sporters en coaches. In aanloop naar dit sportfeest waren verschillende deelnemers zich afgelopen weekend al goed aan het voorbereiden.

De openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen belooft een groot spektakel te worden. Ceremoniemeesters Erik Dijkstra en Gregory Sedoc zullen alles aan elkaar praten en in goede banen leiden. Een belangrijk moment in die hele show is het uitspreken van de eed en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Met de Torch Run zal dat vuur al vanaf 7 juni door 14 Twentse gemeenten reizen. Het binnendragen van de fakkel in het FBK-stadion in Hengelo is de laatste etappe. Dan kan het sporten echt beginnen!

Golfen in Noordwijk

Golf is bijvoorbeeld een van de sporten die op het programma van de Special Olympics staat. Afgelopen weekend kregen twaalf deelnemers al een goede warming-up op een hele bijzondere golfbaan: de Noordwijkse Golfclub. Op die topbaan kregen ze de kans een hele middag te trainen. Het werd een fantastische middag met veel blije gezichten en een medaille voor alle deelnemers.

Triathlon

Golf staat al langer op het programma van de Special Olympics, maar nieuw dit jaar is triathlon. Triatlonvereniging Triami uit Deventer organiseerde afgelopen zondag speciaal voor de deelnemers aan de Spelen een sprinttriathlon als voorbereiding. De afstand die werd afgelegd was 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.  Sporters Wessel, Abiesh, Tim en Jolein gingen individueel van start. Matthieu en Bjorn startten samen met hun Unified Partner (een sporter zonder beperking) aan de wedstrijd. De trainingen en voorbereidingen hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen, want iedereen haalde alles eruit wat erin zat. Het was daardoor voor alle sporters een mooie middag met ook voor iedereen een medaille.

Ga voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen naar: Specialolympics.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: