Direct door naar content
Deze games zijn aangepast voor jouw beperking afbeelding nieuwsbericht

Deze games zijn aangepast voor jouw beperking

12 mei 2022

Met een beperking kun je ook gamen! De laatste jaren wordt de gamewereld steeds toegankelijker door aangepaste controllers en consoles. Met Uniek Esports helpen we je ook graag verder om jouw ideale setup te vinden. Maar wist je dat veel game-ontwikkelaars ook al van alles doen om de spelbeleving voor jou nog beter te maken? De games hieronder hebben al tekst-naar-spraak opties, aangepaste kleurenschema’s, ondertiteling en nog veel meer opties.

De game-industrie heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten in het inclusief maken van games. Dat zie je in de personages die diverser worden, maar zeker ook in de bediening. Zo zijn er steeds meer games die bijvoorbeeld makkelijker te spelen zijn met een visuele of auditieve beperking door allerlei aanpassingen. Een paar goede voorbeelden zetten we hier op een rijtje:

The Last of Us: Part Two

Met dit spannende spel heb je meer dan zestig instellingen tot je beschikking om de bediening, kleuren, ondertiteling en meer aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld een extra pijl in beeld krijgen die je naar het volgende doel wijst. In deze video hebben de makers alle opties in beeld gebracht:

Ratchet & Clank: Rifts Apart 

Bij deze game kun je ook allerlei ondertitels in beeld krijgen, waarbij je ook nog kunt zien wie wat zegt. Verder kun je ook visuele aanwijzingen krijgen en worden je doelen duidelijk uitgebeeld. Met een speciale PS5 DualSense-controller kun je met deze game ook voelen wat je niet kunt zien of horen. Je kunt dit spel trouwens ook langzamer afspelen, dat is handig als je niet zo snel kunt reageren.

Gears 5 / Gears Tactics

Bij deze game hebben de makers echt hun best gedaan voor jou. Zo kun je de lettertypegrootte makkelijk aanpassen en kun je bij de ondertiteling ook aanvullende informatie krijgen over de emotionele lading van een dialoog. Als je niet goed kunt horen, weet je zo toch dat een personage bijvoorbeeld iets ‘zuchtend’ zegt. In dit spel worden verder ook extra aanwijzingen gegeven om duidelijk te maken waar je vijand staat.

PUBG

Bij dit online schietspel heb je allerlei mogelijkheden om het spel aan te passen voor jouw spelgemak. Je kunt de knoppen van de controllers aanpassen en er zijn kleurenblindheidsinstellingen.

Ga voor meer inspiratie over gamen met een beperking naar Uniek Esports.

Bron:  AD.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: