Direct door naar content
Nederlands rolstoelhandbalteam zoekt talent! afbeelding nieuwsbericht

Nederlands rolstoelhandbalteam zoekt talent!

16 mei 2022

Rolstoelhandbal wordt in Nederland steeds populairder. Dat is niet zo gek, want het is een hele leuke en vooral gezellige teamsport! In Nederland zijn we ook behoorlijk goed in rolstoelhandbal: het Nederlands team werd al twee keer Europees kampioen. Voor de komende jaren heeft het team grote ambities en daar zoeken ze nu nieuw talent voor. Daarom organiseert het Nederlands Handbal Verbond (NHV) op 12 juni een open rolstoelhandbaltraining.

Rolstoelhandbal lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje op rolstoelbasketbal, maar toch is heel veel anders in deze sporten. Kijk maar eens naar de bal: een handbal is veel kleiner dan een basketbal. Een lekker handzaam balletje waar je ook hard mee op doel kunt schieten. Dat is trouwens wel kenmerkend aan handbal: er vallen altijd doelpunten!

Kennismaken met rolstoelhandbal

Voor een schot op doel kan vallen moet je eerst door de verdediging heen breken. Dat vraagt om behendigheid in je rolstoel. Daar word je snel beter in met allerlei leuke oefeningen, zoals een bal van de vloer oppakken. Ook leer je hoe je snelheid kunt maken met een bal op je schoot.

Tijdens de open training op 12 juni kun je met die specifieke vaardigheden van het handbal ook kennismaken. Zo kun jij ervaren of rolstoelhandbal misschien wel jouw sport is. Een unieke kans dus! Wie weet heb je wel talent en speel je jezelf in de kijker van de bondscoach!

Grote ambities 

Het Nederlands rolstoelhandbalteam is namelijk op zoek naar talent, want na de twee Europese titels heeft het team grote ambities voor de komende jaren. Ze willen presteren op EK’s, WK’s en misschien zelfs plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles. De open training rolstoelhandbal is vooral een mooie gelegenheid om een rolstoelsport die je misschien nog niet kende uit te proberen!

Deze video geeft al een goed beeld van wat je kunt verwachten:

De training wordt op 12 juni gehouden in Voorhout bij Handbalvereniging Foreholte-Voorhout en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan op Handbal.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: