Direct door naar content
Voetballers met beperking nemen PSV-stadion over afbeelding nieuwsbericht

Voetballers met beperking nemen PSV-stadion over

17 mei 2022

Afgelopen weekend kregen voetballers met een beperking een bijzondere kans: ze mochten voetballen in het Philips Stadion in Eindhoven. De PSV Foundation had het namelijk mogelijk gemaakt dat amputatievoetballers, blinde voetballers en voetballers in een elektrische rolstoel op het heilige gras konden spelen.

Net als de spelers van het grote PSV kwamen de voetballers met een beperking ook door de spelerstunnel het veld op. Ze zwaaiden even naar opa, oma of hun ouders op de tribune en gingen toen vooral lekker voetballen. Mees (10) had het duidelijk naar zijn zin op het veld. Hij voetbalt bij het blindenvoetbalteam van PSV, dat combineert hij ook nog met ‘normaal’ voetbal. “Ik voetbal drie keer per week. Het normale voetbal gaat prima met het zicht dat ik nog heb”, legt hij uit aan een verslaggever van het Brabants Dagblad.

Bijzondere ervaring in het stadion

De PSV Foundation is in februari gestart met blindenvoetbal. Dat team traint een keer per week op een trainingslocatie in Schijndel. Het stadion is een hele andere ervaring voor speler Arno. “Bij het over en weer schieten is het heel moeilijk om te oriënteren naar wie ik ‘m moet schieten. Normaal staan we op een veld buiten waar het stiller is”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Een uitje

Behalve blindenvoetballers kregen nog veel meer voetballers met een beperking de unieke kans in het grote stadion te spelen. De PSV Foundation had namelijk alle spelers van de verschillende programma’s uitgenodigd: Passend Voetbal, Amputatie Voetbal, Frame Voetbal en Elektrisch rolstoel Voetbal. Robin Smits zit in een elektrische rolstoel en had nooit gedacht dat hij nog eens in het PSV-stadion zou kunnen spelen. “Dat is wel mooi dat wij dat nu ook kunnen, door PSV. Dat is prachtig. Zeker voor die mensen die de hele dag thuis zitten, die hebben nu ook een uitje.”

Bron: Omroep Brabant en Brabants Dagblad

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: