Direct door naar content
Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’  afbeelding nieuwsbericht

Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’

18 mei 2022

Over het leven met een beperking kun je tegenwoordig vele podcasts luisteren. Natuurlijk ken je onze ONBEPERKT-podcast al met in de nieuwste aflevering Reni de Boer. De podcast All Inclusive is op een andere manier interessant, want hierbij ruilen twee mensen die totaal verschillen één dag hun levens. Het lijkt een beetje op het tv-programma ‘Puberruil’, maar dan ruilt bijvoorbeeld iemand in een rolstoel met een persoon zonder beperking.

In de eerste twee aflevering van deze NPO Radio 2 podcast volg je de ‘levensruil’ van Ricardo en Cecily. Tussen deze twee zijn grote verschillen te zien, maar zeker ook overeenkomsten. Ricardo zit in een rolstoel, maar onderneemt van alles om zich niet te laten beperken. Hij is dj en organiseert feesten voor mensen met een lichamelijke beperking. Cecily is gewichtheffer en is altijd aan het sporten: ze wandelt veel en is dagelijks in de sportschool te vinden om te trainen.

Een dag in een rolstoel

Voor de podcast All Inclusive ruilen zij één dag van leven. In de eerste aflevering hoor je de ervaringen van Cecily, die de dag zittend moet doorbrengen en merkt hoe het is om door een rolstoel beperkt te worden. In de tweede aflevering moet Ricardo aan de slag in de sportschool met de trainer van Cecily. Een belangrijk onderdeel van deze podcast zit aan het einde, want hoe hebben ze het leven van de ander ervaren? Daar praten ze uitgebreid over na onder leiding van presentator Dwight van de Vijver. Hij heeft zelf ook van de wissel geleerd. “Waar ik eerst medelijden had overheerst er nu een gevoel van diep respect voor hoe verschillende mensen vorm geven aan levensgeluk.”

Je kunt de podcast All Inclusive bij NPO Radio 2 luisteren.

Luister nu ook de nieuwe aflevering van de ONBEBERKT-podcast met ‘Mis(s) Nederland’ Reni de Boer over de schoonheid van een beperking: “Mensen met een beperking kunnen ook mooi zijn."

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: