Direct door naar content
Ruud basketbalt weer dankzij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Ruud basketbalt weer dankzij Uniek Sporten

19 mei 2022

Als je een sporthulpmiddel nodig hebt om jouw sport te kunnen doen, moet je daar vaak lang op wachten. En de kans is groot dat je van het ene naar het andere loket wordt gestuurd voor de financiering. Ruud Groeneveld weet daar alles van, hij moest tweeënhalf jaar wachten op zijn sportrolstoel. Dankzij Uniek Sporten Hulpmiddelen kwam de aanvraag in een versnelling en kan hij nu weer lekker mee basketballen met zijn team.  

Ruud heeft altijd aan basketbal gedaan, maar door een kraakbeenblessure kan hij niet meer lopend spelen. Rolstoelbasketbal was daarom voor hem een ideale oplossing. Bij RBVM in Middelburg vond hij een leuk team om mee te spelen, maar om mee te doen had hij nog een speciale sportrolstoel nodig. Het duurde even, maar na tweeënhalf jaar heeft de Zeeuw nu een eigen rolstoel op maat. En daar is hij natuurlijk heel erg blij mee: "Hij is heel compact waardoor ik heel snel kan draaien en de wielen staan schuin, daardoor kan ik met Mach 8 door de bocht gaan zonder dat ik omval”, vertelt hij aan Omroep Zeeland.

Meer sporters helpen

Ruud werd bij het aanvragen van die sportrolstoel geholpen door SportZeeland, het provinciaal sportorgaan dat op Uniek Sporten is aangesloten. Joost Hopmans ziet dat via Hulpmiddelen veel meer sporters geholpen kunnen worden, en dat de wachttijden korter worden. “Als de aanvraag bij de WMO, dat via de gemeente loopt, wordt afgewezen, kunnen wij hem nog landelijk bij Uniek Sporten aanvragen."

Wil jij nu ook net als Ruud een sport of activiteit beoefenen waar je een hulpmiddel voor nodig hebt? Kijk dan net eens naar de mogelijkheden bij Uniek Sporten Hulpmiddelen. Wij helpen je graag met advies over het juiste hulpmiddel, de aanschaf en zelfs de financiering.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: