Direct door naar content
Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’ afbeelding nieuwsbericht

Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’

20 mei 2022

Het was al een paar jaar de grote droom van Ricardo Arcari: een dansfeest voor mensen met een beperking in de Afas Live. Na twee jaar wachten door corona gaat de ‘Disco zonder drempels’ van DJ Cripple X, de DJ-naam van Ricardo, op 3 juli eindelijk door. 2500 feestgangers met een beperking kunnen zo even een avond helemaal losgaan.

Ricardo organiseert met Disco zonder drempels al tien jaar feesten voor mensen met een beperking. Dat deed hij al als DJ Cripple X in buurthuizen, verzorgingshuizen en kleine poppodia. Maar Ricardo, die door zuurstofgebrek bij de geboorte zelf rolstoelgebonden is, wilde het grootser aanpakken. Nadat hij zijn droom in Het Parool had uitgesproken ging het snel en kreeg hij snel alles rond: een locatie, financiering en ook niet onbelangrijk andere DJ’s om een goede line-up te vormen. Dat was in maart 2020, vlak voor corona roet in zijn feestje gooide.

Eén groot feest

Inmiddels heeft hij een nieuwe datum en heeft hij de bevestiging gekregen van namen als DJ Jean, Jeroen Post en Ouwejongens Krentebrood dat ze komen optreden in Amsterdam. DJ Cripple X zal natuurlijk niet ontbreken om zijn eigen tracks en de nieuwste dance- en trancenummers te komen draaien. Het gaat Ricardo vooral om eens een goed feestje te organiseren voor de doelgroep met een beperking. Dat is volgens hem hard nodig: “Dansfeesten voor mensen met een beperking zijn er weinig. Daarom ga ik ervan uit dat het één groot feest wordt. Ik nodig iedereen uit.”

Ricardo zit nu trouwens ook in de podcast 'All Inclusive' waarin hij en iemand zonder beperking een dag van leven wisselen. Lees daar meer over in dit artikel

Bron: Het Parool

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: