Direct door naar content
Multisportdag voor mensen met een visuele beperking! Kom je ook? afbeelding nieuwsbericht

Multisportdag voor mensen met een visuele beperking! Kom je ook?

19 mei 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseren Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met SportService Zwolle en Windesheim Zwolle weer een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Het is altijd dé dag om sporten uit te proberen en een passende vereniging te vinden. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ontdek en doe mee!
Het belooft een dag vol sport en plezier te worden. De sporten waarmee kennis gemaakt kan worden zijn een mix van zowel teamsporten als individuele sporten en handicap specifieke sporten en reguliere sporten. Onder andere skiën, skateboarden, kickboksen, showdown en blindenvoetbal komen aan bod. Mocht je na afloop één van de sporten graag willen uitoefenen, helpen we je met het vinden van een passende vereniging in de buurt.

Zichtbaar Sportief
Met de Multisportdagen willen we mensen met een visuele beperking kennis laten maken met verschillende sporten. Daarnaast willen we meer bewustwording creëren bij sportverenigingen wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen soms nodig zijn om mensen met een visuele beperking in hun behoefte om te sporten te ondersteunen.

De Multisportdagen zijn onderdeel van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke VisioBartimeus en de Oogvereniging). De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.

Interesse? Schrijf je in!
Inschrijven kan hier. Het is ook mogelijk je telefonisch aan te melden via het nummer: 030-3077890. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom en deelname is helemaal gratis!

Terugblik Multisportdag 2021
Nieuwsgierig wat een Multisportdag precies is? Bekijk hier de editie van vorig jaar:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: