Direct door naar content
Handifly TeamNL vloog erin bij WK indoor skydiven afbeelding nieuwsbericht

Handifly TeamNL vloog erin bij WK indoor skydiven

23 mei 2022

Kunnen vliegen, wie wil dat nu niet? Zeker als je in een rolstoel zit kan die vrijheid een grote droom zijn. Bij indoor skydiven wordt dit nu werkelijkheid, zeker doordat deze relatief nieuwe sport ook toegankelijk is geworden voor mensen met een beperking. Dit windtunnel-skydiven heeft sinds vorig jaar zelfs al een WK georganiseerd, waar ook een Nederlands team aan meedeed.

Het WK Windtunnel Handifly, zoals het evenement officieel heet, werd vorige week georganiseerd in Marseille. Het sportevenement was een initiatief van de Franse federatie voor parachutespringen. Zij wilden onder het motto ‘Lets fly the world’ laten zien dat je met een beperking in een windtunnel ook dezelfde vrijheid kan voelen als bij een parachutesprong. Met Handifly TeamNL een team vijf Nederlanders samengesteld die aan dit eerste WK mee mochten doen. Prem Basir, Kevin van Ekert, Annette Roozen, Sabrina Schoenmaker en Erik van Winkoop waren vorig jaar al geselecteerd uit een veel grotere groep mensen die interesse hadden om mee te doen.

Oefenen in zweven

Tijdens de wedstrijden moeten ze oefeningen uitvoeren terwijl ze in een koker zweven doordat vanonder lucht met een enorme kracht omhoog wordt geblazen. In Nederland konden ze in hierop trainen bij City Skydive in Utrecht. En dat zag er zo uit:

Stroopwafels uitdelen

Aan het WK deden ongeveer 70 deelnemers uit 20 landen mee. De Nederlanders zetten goede tijden op het scorebord. Behalve sportief maakten ze ook nog op een andere manier indruk. TeamNL deelde namelijk stroopwafels uit met de boodschap “The perfect speed is being there”.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: