Direct door naar content
Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk! afbeelding nieuwsbericht

Gaming festival GG22 is ook voor jou toegankelijk!

25 mei 2022

Ben jij een echte fan sport sport en gaming? Dan moet je zeker bij het GG22 op 4 en 5 juni in het MECC Maastricht zijn. Dit is het allergrootste sport en game festival van Europa en daar valt voor jou als gamer met een beperking ook van alles te beleven. Zo kun je je vaardigheden in je favoriete sportgames met adaptieve controllers laten zien en je kunt je helden uit de esportswereld ontmoeten!

Tijdens GG22 krijg je de kans om de beste professionele esporters het tegen elkaar op te zien nemen. Het absolute hoogtepunt op zondag is de finales KPN eDivisie Finale, de officiele Nederlandse EA Sports FIFA22 competitie. Daarnaast kun je ook live getuige zijn van de NHL GWC European Championship, het belangrijkste Europese evenement van deze bekende ijshockeygame.

Inclusieve Active Game Area

Behalve kijken kun je tijdens dit festival vooral ook veel zelf gamen en ontdekken. Als echte gamefanaat ben je waarschijnlijk niet weg te slaan bij de Active Game Area. Die is ook nog eens echt inclusief gemaakt, want je vindt daar ook vijf Xbox’en met adaptive controllers. Deze staan niet in een apart hoekje, maar zijn echt onderdeel van deze area. Daar kun je dus, zoals je dat online vast ook al doet, spelen tegen gamers zonder beperking. Misschien komen daar ook nog bekende eDivisie spelers of influencers langs waar je een potje tegen kunt gamen…

Games uitproberen

In het MECC Maastricht zijn verder ook ruimtes ingericht speciaal voor race spellen, ‘Rocket League’, golf, fietsen, extreme sports en je kunt nieuwe games met AR en VR, zoals HADO, uitproberen. Daarnaast kun je met een rolstoel ook over het aangelegde pumptrack racen!

Gratis Tickets voor begeleiders

Dit alles wil je natuurlijk niet missen! Het GG22 doet er ook alles aan om het festival voor jou toegankelijk en inclusief te maken. Als je vanwege je beperking een begeleider nodig hebt, kun je die daarom ook gratis mee nemen. Je moet daar een aantal stappen voor doorlopen bij het bestellen van de tickets.

  1. Je gaat eerst naar de pagina om tickets te bestellen.
  2. Na het selecteren van het ticket, scroll je naar onderen en klik je op Next-Lockers, dan Next-Donations, en dan Next-Miscellaneous. 
  3. Op deze pagina kun je het ''accompany ticket'' selecteren.

Dit ticket kun je alleen in combinatie met een standaardticket bestellen. Voor dit ‘begeleidersticket’ geldt alleen €1,50 administratiekosten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: