Direct door naar content
Ontdek aangepast zeilen! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek aangepast zeilen!

01 juni 2022

Zeilen is heel goed mogelijk met een beperking. Door aanpassingen aan een boot of met behulp van begeleiding kun jij ook genieten van deze watersport. Je kunt bijvoorbeeld met zeilen als je in een rolstoel zit, de boot besturen met je voeten of zeilen met een visuele beperking. Komende zaterdag 4 juni kun je op de Kralingse Plas in Rotterdam kennis maken met deze mogelijkheden. Je zal dan snel merken dat voor jou geen beperkingen bestaan om te gaan zeilen.

Zeilen is een populaire sport in Nederland, niet vreemd want we hebben daar met de vele meren en plassen alle ruimte voor. Ook met een beperking kun je met kleine aanpassingen het water op en de wind gebruiken om vooruit te gaan. We kennen best veel verenigingen en organisaties die actief lessen en hele zeilvakanties aanbieden om jou te leren zeilen. Soms is dat op een grote boot met een groep, maar het kan ook in kleinere boten met alleen een instructeur. Net wat jij fijn vindt.

Promotiedag aangepast zeilen

Komende zaterdag zijn een aantal van die organisaties verzameld op de Kralingse Plas in Rotterdam voor een promotiedag voor aangepast zeilen. Deze dag wordt georganiseerd door Pro Regatta, Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas, WSVR en Hansa Sailing en Sailwise. Die laatste organiseert watersportvakanties op verschillende op verschillende locaties in Nederland. 

Veel mogelijk op watersportgebied

“Een fysieke beperking hoeft geen beperking te zijn om te gaan watersporten”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. “Op watersportgebied is er enorm veel mogelijk. Zo kunnen mensen met een dwarslaesie zelfstandig zeilen met hulp van een joystick die ze met hun kin en mond bedienen.”

Kom zeilen!

Heb je interesse? Dan kun je van 10.00 tot 16.00 uur komen zeilen op de Kralingseplas. De locatie is: KR&ZV de Maas, locatie Kralingse Plas aan de Kralingse Plaslaan 121 in Rotterdam.

Ga voor meer informatie naar Sailwise.nl of kijk op de pagina over zeilen voor alle mogelijkheden

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: