Direct door naar content
Nieuwe barbies met rolstoel en gehoorapparaat afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe barbies met rolstoel en gehoorapparaat

21 juni 2022

Barbie is al lang niet meer alleen het slanke, blonde en vooral perfecte model. De afgelopen jaren heeft speelgoedbedrijf Mattel al veel gedaan om dat standaardbeeld te veranderen. Ze kwamen al met Barbie en Ken poppen in verschillende kleuren en maten, en nu zijn daar in een nieuwe collectie ook poppen met een beperking of chronische aandoening aan toegevoegd.

Helemaal nieuw is de rolstoel voor Barbie niet, want die werd al in 2020 gelanceerd. De trend van meer inclusieve Barbie’s is sindsdien doorgezet. Ondertussen bestaat de Fashionistas-lijn uit 176 poppen met 9 verschillende lichaamstypes, 35 huidtinten en 5 kapsels. In die collectie heb je vanaf deze maand behalve een Barbie in een rolstoel ook een pop met een beenprothese. Van Ken is ook een pop gemaakt met een huidaandoening.

Paralympische Barbie’s

Barbie is trouwens tegenwoordig ook op sportief vlak met een beperking te zien. Rond de Paralympische Spelen kregen badmintonspeelster Joshi Manasi, zwemster Sümeyye Boyacı en wheeler Madison de Rozario al hun eigen Barbiepop. Kijk maar hoe mooi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

Barbie vindt het belangrijk om met deze poppen bij te dragen aan betere representatie van onder andere mensen met een beperking. “Kinderen hebben het nodig om die diversiteit ook in hun spel te zien. Het moedigt hen aan om het belang van inclusiviteit te begrijpen en te omarmen”, zegt Lisa McKnight, hoofd van Barbie Dolls.

Eigen rolstoel gemaakt

Kinderen zijn ook creatief en bedenken zelf ook een goede oplossing om te kunnen spelen. Dat liet Eline zien op Instagram na een bericht op Support Magazine. Zij was vroeger altijd op zoek naar een rolstoel voor Barbie, maar toen ze die niet kon vinden besloot ze die zelf te bouwen van Knex. Zij was dus ook maar wat blij met de echte Barbie-rolstoel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eline OnTour (@elineontour)

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: