Direct door naar content
Dubbelwinst voor Diede de Groot in Parijs afbeelding nieuwsbericht

Dubbelwinst voor Diede de Groot in Parijs

08 juni 2022

De zegereeks van Diede de Groot gaat maar door. Afgelopen weekend was de 25-jarige rolstoeltennisster bij Roland Garros in Parijs zelfs twee keer succesvol: ze won het enkelspel en samen met Anniek van Koot ook het dubbelspel. Het was haar derde winst in Parijs en in totaal al haar veertiende grandslamtitel!

Diede is al vijftig wedstrijden ongeslagen: ze verloor voor het laatst op 11 februari 2021. Daarna beleefde ze een krankzinnig goed jaar, waarin ze alle grandslams en de paralympische titel won. Daarmee behaalde ze als eerste tennisster sinds Steffi Graff in 1988 een zogenaamde ‘golden grand slam’. Esther Vergeer is nog altijd de meest succesvolle rolstoeltennisster aller tijden met 21 grandslamtitels. Maar Diede is ook al goed op weg: na afgelopen weekend staat ze al 14 grandslamtitels.

Af en toe een citytrip

In een interview vooraf met RTL Nieuws zei ze eigenlijk niet zo bezig te zijn met die cijfers over haar overwinningen. “Als je er te veel aan denkt, dan is elke wedstrijd die je wint er weer eentje dichter bij je eerste nederlaag. Ik probeer gewoon nieuwe doelen te stellen en wedstrijd voor wedstrijd te denken."

De Spelen vorig jaar waren duidelijke en groot doel voor haar, waar ze ook even van moest bijkomen. "Ik probeer nu wat vaker kleine rustperiodes in te lassen, bijvoorbeeld voor een korte citytrip. Zo kun je genieten, maar blijf je toch in het ritme."

Eerste Grandslamtitel Niels Vink

Diede de Groot was trouwens niet de enige succesvolle Nederlander in Parijs. Niels Vink won bij de quads op Roland Garros zijn eerste grandslamtitel. En net als Diede won hij samen met Sam Schröder ook nog het dubbelspel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niels Vink (@nielsonsocial)

Foto: Twitter Diede de Groot

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: