Direct door naar content
Ontdek jouw sport bij de Multisportdag! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek jouw sport bij de Multisportdag!

10 juni 2022

Heb jij een visuele beperking en ben je op zoek naar jouw ideale sport? Dan wil je het liefst natuurlijk van alles uitproberen. Dat kan weer bij een Multisportdag in Zwolle op zaterdag 18 juni. Dit is de dag om allerlei sporten uit te proberen en gelijk een passende vereniging te vinden.

De Multisport voor mensen met een visuele beperking op 18 juni wordt georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met Sportservice Zwolle en Windesheim. Zij zorgen samen voor een dag vol sport en plezier. Je kunt daar als blinde of slechtziende sporter met zowel teamsporten als individuele sporten kennismaken. Bij het aanbod zitten sporten die specifiek voor een visuele beperking zijn bedoeld en reguliere sporten. Je kunt dus echt van alles proberen! Dan moet je denken aan sporten als skiën, skaten, kickboksen, showdown en blindenvoetbal. Mocht je na afloop één van de sporten graag willen gaan doen dan word je geholpen met het vinden van een passende vereniging in de buurt.

Glimlachende gezichten

De Multisportdagen zijn bedoeld om jou op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten. De organisatie wil hiermee ook meer verenigingen bij informeren over wat sporten met visuele beperking betekent en welke kleine aanpassingen nodig zijn om jou te ondersteunen bij het sporten.

Vorig jaar werd in Schijndel eenzelfde Multisportdag georganiseerd. Een van de aanwezige sportcoaches reageerde enthousiast over het doel van de dag: “Nu kun je op één plak allerlei dingen uitproberen en kijken wat er bij je past en wat je leuk vindt natuurlijk. Daar draait het om. Ik heb hier alleen maar glimlachende mensen gezien. Dat is mooi!”

Dit filmpje geeft een mooie terugblik op die dag:

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen zijn onderdeel van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke Visio, Bartimeus en de Oogvereniging). Samen zetten zij zich in om te zorgen dat meer mensen met een visuele beperking met sport beginnen en de belemmeringen uit de weg te nemen.

Interesse? Schrijf je in!

Iedereen van 7 jaar en ouder kan zich gratis aanmelden voor de Multisportdag. Inschrijven kan hier. Het is ook mogelijk je telefonisch aan te melden via het nummer: 030-3077890.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: